söndag 19 oktober 2014

I gränslandet

- mellan höst och vinter....

Inte min tid på året detta. Det där med ide vore inte dumt.... Snön har vräkt ner hela söndagen. Första plogsvängen för året dundrade just förbi huset. Föredrar de dagar träden är frostnupna och tempen strax under nollan - som på bilderna ovan som togs fredag eftermiddag. 

25 kommentarer:

 1. Åhh, så vackert! Det här är min årstid!

  SvaraRadera
 2. Vackert onekeligen, men absolut ett ide.
  /Kiki

  SvaraRadera
 3. Bilderna är helt fantastiska.. att titta på framför skärmen och där tempen utanför klockan 20:55 säger 12 grader - plusgrader alltså.
  Jag förstår presic vad du menar. Samma känslor som du har nu kommer för mig om tre eller fyra veckor...

  SvaraRadera
 4. Rimfrost och snö gillar jag - på bild.
  Jag hatar vintern. Jag förflyttar mig nog söderut.
  Fina foton du hade på utställningen.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 5. Underbar bilder och så vackert att det fortfarande finns enstaka träd med höstfärger kvar. Ger extra känsla för hur det är i gränslandet. En sådan här morgon hade jag mer än gärna sett bytt ut vårt regnade med.
  Snö under natten och en dags regnande känns som bottennapp.
  Allt Gott.
  M

  SvaraRadera
 6. Man ser verkligen vad som väntar. Inte är det trevligt att se fram emot, men dina bilder är väldigt vackra i alla fall.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Så vacker frosten kan göra omvärlden! Verkligen vackert!

  SvaraRadera
 8. Riktigt vackert är det men avundsjuk? Nääe! Vi har inte ens haft frost ännu och en del blommor i trädgården är riktigt fina. Men det ser ut att sjunka till 5-6 plusgrader under veckan så jag ska börja så smått att flytta in pelargonerna till min oeldade övervåning.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 9. Väldigt vackert att titta på! Verkar som att fåglarna också blivit överraskade. Både sångsvan och gäss borde ha kommit hit ner i stället.

  SvaraRadera
 10. Mycket vackra bilder, särskilt den sista där det gula slår igenom! Hoppas vi får vänta på snön länge här och tillsvidare njuter jag av dina snöbilder! Ha en skön vecka. /Lotta

  SvaraRadera
 11. Så bedårande vackert!!! Så snyggt med det frostvita och sen den blåa ekan som bryter av. Nej det känns alltid jobbigt när vintern är på gång...

  SvaraRadera
 12. Även om du skulle gå i ide måste bildflödet fortsätta, hur gör du då. Underbart trevliga bilder.
  Kram Laila

  SvaraRadera
 13. Det märks att vi bor långt ifrån varandra. Sådär ser det definitivt inte ut hos mig. Men jag kan inte låta bli och tycka att det är väldigt vackert, trots att jag inte gillar vinter och kyla. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 14. Snö är vackert på bild för då slipper man känna kylan. Så det är en årstid som kan få va väldans kort tycker jag.
  Ha en fin måndag.

  SvaraRadera
 15. Så vackra bilder! Tur för oss att du inte gått i ide.=)

  SvaraRadera
 16. Helt underbara bilder! Är glad så länge vi slipper både frost och snö även om det kan vara nog så fotograferingsvänligt då!
  Här var det 15 plusgrader igår, vilken skillnad i olika landsändar!

  SvaraRadera
 17. Ja ojojoj vad det är vackert, den första
  riktiga frosten är i en klass för sej;-)
  Nä vill inte ha någon snö möjligen lite
  så jag kan kasta snöbollar när Putin
  kommer med sina grabbar HAHA
  Ha en bra vecka;-)

  SvaraRadera
 18. Åh fy! Inte är det där något gränsland - det är vinter! Visst, jag kan tycka att det är vansinnigt vackert med rimfrost, men ...

  SvaraRadera
 19. Vi kan väl kalla det dom grå tinningarnas charm det där ,jag gillar nog frosten mera än det här gråvädret vi har ,kram Nette

  SvaraRadera
 20. Vackra bilder! Snö är väl sådär dock, fint men vill inge ha det för länge!vi har inte fått nån snö här än men det kommer väl...

  SvaraRadera
 21. Vackert på bild är det iallafall!! Sen kan man ju tycka vad man vill om vintern, men jag skulle då kunna hålla dej sällskap där i ide´t...
  Kram kram

  SvaraRadera
 22. Det är ju helt underbart vackert där du är men förstår din tanke om att gå i ide. Vintern är för lång och mörk däruppe i Norden. Är otroligt tacksam över att få bo här vid medelhavets något varmare klimat. Men naturen i Sverige ÄR fantastisk och det visar du verkligen med dina fina isande bilder. Ibland kan jag sakna den men bara ibland ;-)

  SvaraRadera
 23. Vackert är det allt med frost och jag är en sådan tok som hellre har litet snö och några minusgrader än detta slask och gråa här söderöver faktiskt. Det blir allt litet ljusare med snö.

  Har'ne bra - hälsa/Kram

  SvaraRadera
 24. Fryser när jag ser bilderna, men dom blev fina.

  SvaraRadera
 25. Underbara bilder! Fortfarande lite varma höstfärger på träden och kallt och vitt på marken!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.