onsdag 24 februari 2016

Djur och natur

- på Kho Koh Khao....

Vi hyrde moped och kuskade runt på ön. På en dag hinner man se hela - den är inte särskilt stor. Inte tättbefolkad heller. Stora områden är orörd natur. Gott om betesmark för vattenbufflarna. Och gott om hägrar - kohägrar - som punktmarkerade bufflarna i jakten på mat som de bökade upp. Kopojkarna i den här delen av landet använde f ö moped för att fösa buffelflocken.

De stora näringarna verkar vara gummiplantager, fiske och djuruppfödning. Och så turismen då förstås. Konstigt nog var många av de som jobbade på resorterna inte från närområdet utan de kom norrifrån. Hoppas innerligt att man inte kommer på iden att bygga mer och större turistanläggningar. Det räcker så bra med de som finns. 

10 kommentarer:

 1. Visst använde man "vanliga" hundar förut för att fösa ihop kor och/eller får. Okej då, har ingen idé om hur det gick till med bufflar, men mopeder verkar ju vara ett smidigt och relativt bekvämt sätt att fösa ihop dom.

  Älskar bilden med den vita fågeln på buffelryggen!

  Om det är mycket djuruppfödning och här bufflar - äter man upp dom eller går köttet på export?! Är väldigt äventyrlig vad gäller mat, men har aldrig sett buffelkött på den lokala ICA som säljer alls från orm till känguru.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder på vacker miljö! Vad är det där vita som hänger på tvättlina?

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder, en av (korna) ser ju
  inte direkt impad ut av mannen på moppen HIHI
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Är det gummi som hänger där på tork? Trodde först det var lakan...
  Måste ha varit ett superhäftigt ställe att besöka, vattenbufflarna är gigantiska!

  SvaraRadera
 5. Så många fina bilder! Det verkar som ni verkligen hade en toppenresa!

  SvaraRadera
 6. Tycker om gummiträden som vrider sig efter solen. Det är lite roligt med gummimattorna som hänger på tork, såg ni när dom gjordes också?
  Kram

  SvaraRadera
 7. Exotiska och häftiga bilder. Gillar mycket den där fågeln åker snålskjuts :)

  SvaraRadera
 8. Tänk att bufflar och hägrar samsas så bra! Gummiplantagerna ser inte alltför roliga ut, men ger de inkomst, så får man kanske acceptera det. Vad använder man naturgummi till? Jag trodde allt gummi framställdes syntetiskt.
  Kramar Karin

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.