onsdag 15 mars 2017

Sten

Sent omsider hakar jag på Sannas fotoutmaning denna vecka. Ett tema som tilltalar mig som gillar sten i alla former. Gamla hus är en av mina fotopassioner.....

Inleder fotoserien med ett par bilder från Röst - Lofotens yttersta utpost mot Atlanten. Den gamla kyrkan stor fortfarande kvar även om taket är borta sedan länge. Gediget bygge som stått pall mot stormar och tidens tand i århundraden. Lofotväggen i bakgrunden.Nästa duo är ett par stenhus på Maltas lillasysterö Gozo. Ett gammalt och ett liiite nyare. Imponerande båda två på var sitt sätt.Här har vi tagit oss till Frankrike. Närmare bestämt i södra delen i Languedoc där vi brukar tillbringa ett par ljuvliga sommarveckor då och då. En gammal arbetarbod mitt i vingården och ett gammalt anrikt hus på en av våra favoritvingårdar får representera veckans stentema.12 kommentarer:

 1. Fantastiska stenkreationer som du visar upp från olika delar i Europa! Gillar speciellt perspektivet i andra bilden och det där helt underbara stenslottet - vilken skapelse!

  SvaraRadera
 2. Härligt collage med stenbilder ... från det enklaste till det mest komplicerade. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad man kan skapa med sten! Jag skulle gärna besöka alla platserna, men den första lockar nog mest!

  SvaraRadera
 4. Vackra och spännande bilder på stentemat! Gedigna byggnadsverk som har ett långt liv. Blir lite ressugen när jag ser vingården med de gamla stenhusen!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Härlig med den gamla kyrkoruinen på Röst! Och Lofoten i bakgrunden. Jag njuter!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Går liksom inte att välja en favorit, så vackra allihopa!! Älskar också gamla stenbyggnader.

  SvaraRadera
 7. Fantastiska STENbilder, de är bra allihop, var och en för sig. Wow!

  SvaraRadera
 8. Sten - jorden runt (nästan)! :) Fascineras av att det funnits en kyrka högt däruppe - så nära havet - utsatt av vädret!

  SvaraRadera
 9. Jag har druckit vin från det området, med samma namn. Sten-ar för oss samman även på orter någon varit och inte varit. Din tolkning faller sten älskare i smaken!

  SvaraRadera
 10. Oj så vackert! Mycket sten men också mycket skönt!

  SvaraRadera
 11. Du visar verkligen att sten är ett perfekt byggnadsmaterial. Vackert och mångsidigt, stort och smått. Vad mer kan man begära :)

  SvaraRadera