måndag 11 mars 2019

Små

Visst kan det vara frustrerande att läsa om snödroppar och grönska i södra delarna av vårt avlånga land när vi har så mycket snö så vi knappt ser ut genom vissa fönster. Det kom sådär 30 - 40 cm under helgen som var. Inga små mängder precis. Och så blåste det rejält vilket gjorde att det blev rejäla drivor. Kan hålla mig för skratt, jag som längtar så efter sommar, ljus och värme.

Men det finns små ljuspunkter! Fick en fantastiskt vacker blombukett för några veckor sedan. I denna fanns några blåbärskvistar. Jag sparade dessa och nu har små ljusgröna blad spruckit fram och till och med en blomknopp visar sig, Vilken växtkraft!
Växtkraft finns också i de små frön jag sådde för en vecka sedan. De ska bli till vackra astrar i en rabatt om sådär tre månader då frostnätterna är över.
De små liven som gästar vår utomhusrestaurang är riktiga glädjekällor. Så skoj att betrakta. Vissa kommer i stora flockar, medan andra - som domherrarna - kommer i par. Sitter gärna i solskenet och njuter av tillvaron medan de förser sig av de små godsakerna som erbjuds.

Små är veckans tema hos Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge.
19 kommentarer:

 1. Underbart att få börja odla igen. Tog också in blåbärsris bara för att få njuta av de små söta bladen. Ha en fin eftermiddag!

  SvaraRadera
 2. Så trevlig små ting du har runt dig! Det där nyutsprungna blåbärsriset var ju väldigt fint. Och nu vet jag vad jag glömde när jag var och handlade - frön.....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Åh, så härligt med vårinspirerande bilder.

  SvaraRadera
 4. Här är det någon som absolut har gröna fingrar! Så duktig du är. Hoppas verkligen att du kan njuta av blåbär och astrar om några månader.
  Det du fick som snö fick vi tack och lov som regn. Denna jojo-vinter här kommer jag nog ihåg ett bra tag - snö, regn, is gånger 10 ungefär. Men hellre det är 40 centimeter nysnö. Kanske dags att flytta söderut;-)

  SvaraRadera
 5. En så vacker tolkning av veckans tema i Gems weekly Photochallenge. Domherrebilden är helt underbar! Överhuvudtaget tycker jag din blogg är så fin att jag kommer följa den i fortsättningen. Och till all lycka saknar den missprydande reklam. Håll ut - våren kommer till Boden också!

  Många hälsningar från ett kallt (-5) och blåsigt Stockholm

  SvaraRadera
 6. När jag vaknade i morse låg det ett cirka 1cm tjockt snötäcke på marken. Det räckte för att mitt humör skulle sjunka. Som tur är kommer det att var borta på ett nix, men det kändes väldigt onödigt. Nu vill jag ha vår. Bilden på domherren är så fin. Ha det bra

  SvaraRadera
 7. Vilken ljus och hoppingivande tolkning. Och vår är det ju nu i mars även om den har lite paus vissa dagar. Fina bilder.

  SvaraRadera
 8. Heisann, å ja, her var det mye som får oss tilm å tenke på og lengte etter, våren... Den kommer snart! Takk for flott bilder ;:OD)

  SvaraRadera
 9. Dina små plantor väcker förhoppningar om en ljusare och grönare årstid! Vi har ingen snö och lökväxterna börjar sticka upp ur rabatterna. I natt var det minus 7 grader så tulpanerna tyckte nog det var lite i kallaste laget. Så vi här söderut får också ge oss till tåls ett tag till.
  Ha det gott! Dina bilder är jättefina!

  SvaraRadera
 10. Du visar då upp fina små ljuspunkter i tillvaron. Åh, vad jag väntar på våren och när det knoppas!
  Fint tolkat!

  SvaraRadera
 11. Förstår din längtan! Små blåbärsris brukar jag plocka in på vårkanten, men det förutsätter att snön försvinner annars går de ju inte att hitta. Att du redan påbörjat odlingen! Men ljuset kommer fort däruppe o då är det bäst att passa på. Så länge man ser små vackra domherrar brukar det båda snö...säger man iaf här nere. Jättefin tolkning av temat

  SvaraRadera
 12. Små vackra blommor ... och små nya astrar som kommer att ge mycket glädje i sommar - dessutom en av dina små matgäster - en härlig blandning till veckans ord!

  SvaraRadera
 13. Igår var det strålande sol och jag fotade tulpanbladen som kommit upp runt 12cm och idag snöar det för fullt. Fast inte kommer det lika mycket snö som ni fick.

  SvaraRadera
 14. Härligt positivt inlägg till veckans tema. Håll ut, snart är våren här!

  SvaraRadera
 15. Jättefina bilder till temat. Groddarna är verkligen små :-).
  Ingrid

  SvaraRadera
 16. Du hittade flera små ljusglimtar.
  Här är det bara treochenhalvmeter snö. ;)
  Kram Retstickan på Gotland

  SvaraRadera
 17. Våren kommer med alle sine små spirer

  SvaraRadera
 18. Så kul att blåbärsriset lever och snart blommar, det får vara en tröst när inget blåbärsris är i sikte utomhus. Jättefina bilder och jag blir lite sugen att så lite blommor jag också.

  SvaraRadera
 19. Dom kommer att bli större, fin fågelbild.

  SvaraRadera