söndag 21 juli 2019

Blomma

Äntligen har sommarvärmen kommit tillbaka till vår landsända. Rabatterna är fulla blommor - trots horder av kålmalar och andra marodörer som gör sitt bästa att fördärva för oss odlare. Krasse, astrar, rädisor, ruccola, kål av alla sorter m m är det bara att glömma denna sommar. De har inte en chans att överleva. Men det finns tack och lov det som inte insekterna saboterar.Blomma är denna veckas tema hos Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge.

15 kommentarer:

 1. Vila bilder! Helt fantastiska blommor som jag i och försig inte vet namnet på, men det spelar ju mindre roll i sammanhanget;-)
  Första blomman är så vacker, och flugan(?) på den andra växten är ju enastående fotad. Flugan måste ha gillat dig, då den satt kvar för fotografering.

  PS. Himla synd att dina odlingar har saboterats. Ledsamt efter allt jobb du lagt ned. DS.

  SvaraRadera
 2. Wow, då fantastiske bilde du bruka til å løse temaet.
  Nydeleg.!!

  SvaraRadera
 3. Så vackra fotografier av blommor! Det är verkligen underbart att vi har fått lite värme och får njuta av det som blommar just nu.

  SvaraRadera
 4. Fina blommor! Det är sannerligen växlande väderlek den här sommaren. Tycker att ärtorna går väldigt dåligt i år, men nu verkar bönorna att växa till sig. Ha en ny fin sommarvecka!

  SvaraRadera
 5. Heisann, godt det finnes planter og blomster av alle slag både til glede for oss og insektene som vi er så avhengige av, tross alt ;:oD)
  Fint å kombinere neste ukes utfordring "Vägen" med en deltakelse i BSW søndag på bloggen min! Hyggelig om du blir med...

  SvaraRadera
 6. Läckra foton! En riktig färgexplosion i översta bilden, hoppas inget kryp ger sig på den skönheten.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Ditt andra foto visar en blomma som jag också fotade till temat. Men jag vet inte namnet på många av blommorna, och framför allt inte de odlade. De vildväxande försöker jag sakta lära mig, men blomnamnen är svåra och långa och krångliga att associera till tycker jag. Maffig första blomma, närkontakt!

  SvaraRadera
 8. Ljuvliga bilder! Och visst är det härligt med alla blommor som dyker upp i rabatterna.Tyvärr är jag inte så bar på vare sig blommor eller växter men jag lär mih mer och mer efter hand. En hel del genom fina bloggvänner. Och lära sig kan man ju göra hela livet.

  SvaraRadera
 9. Jättefina blombilder - den sista också med en fin fluga!
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Jättefina bilder! Jag som glädjer mig åt att jag knappt sett en mördarsnigel i sommar. Här går det därför att odla det mesta som annars inte får vara ifred. Så olika det kan vara i vårt land!

  SvaraRadera
 11. Vilka läckra foton du tagit. :)

  SvaraRadera
 12. Jättefina skarpa bilder, fantastiska färger iden första

  SvaraRadera
 13. Vackra foton. Solhattar i närbild är aldrig fel. :-)
  Å, så fint du har fångat flugan på smällspirean.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.