söndag 11 oktober 2020

Öjebyns kyrkstad

Förra veckan blev det en tur i regnet till Öjebyn. Lunchstopp på Paltzerian förstås där vi åt stekt palt med smör och lingonsylt. Inte dumt! Sedan en tur - mest per bil i strilandet - runt kyrkan och kyrkstugorna. Så många vackra gamla välbevarade stugor. Läste att detta faktiskt är en av landets största och bäst bevarade kyrkstäder. Det är ju mest den UNESCO-listade kyrkstaden i Gammelstad som man hör talas om.
5 kommentarer:

 1. Paltzerian! Nysvenskan flödar verkligen - ett jättebra ord.
  Vilken vacker miljö där runt kyrkan.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Paltzerian har jag hört talas om. Ryktet sade bästa palten. Och palt gillar jag.
  Vilket läckert tillskott i svenskan det ordet är :-)
  Det här med kyrkstäder är intressant, att de bevaras. Dit som folket kom för att övernatta och kunde få komma i kyrkan då de var långväga.
  Gammelstaden i Luleå har jag besökt, Bonnstan i Skellefteå ofta då jag bodde där några år. Även Lövängers där jag bodde och gick på kurs där en vecka.

  SvaraRadera
 3. Hej alla. Jag såg kommentarer från personer som redan fick sitt lån från STEFAN PERSSON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto totalt 550 000 kronor som jag begärde. Det här är riktigt bra nyheter och jag rekommenderar alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via sin e-post (steglan247@yahoo.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde. Att få lånet är mycket enkelt och enkelt att förstå, det finns ingen betalningskomplikation. Jag rekommenderar starkt och uppriktigt denna låneplattform för alla som söker ett snabbt och brådskande lån idag, du har en. Skål...

  SvaraRadera