måndag 21 mars 2011

Vårdagjämning

Saxat från Wikipedia: Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig. År 2011 inträffar vårdagjämningen den 21 mars kl 00:21 lokal tid i Sverige. Dag och natt är inte exakt lika långa vid vårdagjämningen. Detta förhållande inträder något dygn tidigare....... Dagens nya kunskap för mig!

Äntligen har ljuset besegrat mörkret och vinner tid för varje dag som går. Snart är det ljust dygnet runt här uppe i norr. Kan riktigt känna hur energin återvänder i samma takt som det fantastiska ljuset!


Vårtecken kan man väl kalla slasket längs vägarna vi fått med plusgraderna och regnet som kom idag. Och så den spirande grönskan i mina sålådor. Vem kan ana att det ska bli en vacker ringblomma av den gröna stängeln med en mystisk knorr på....!

5 kommentarer:

 1. Hej! tänkte bara tipsa om att de pågår en tävling i min blogg och du har nu chansen att vinna ett par valfri skor från www.crocs.se
  gå in här för att anmäla dig: http://www.domkallarmighannes.com/2011/03/tavling.html
  Lycka till:)

  SvaraRadera
 2. Det visste jag inte heller om vårdagjämningen!! Alltid lär man sig något.
  Jo nog är väl slasket vårtecken om något! Här i huset är det väl alla pellisar som jag släpat hem...fönsterbrädorna är knökfulla nu, inte en kruka till får plats.
  Ha en fortsatt bra kväll!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. I dag fick jag riktiga vårkänslor för första gången det här året. Man riktigt ser hur snön faller ihop timme för timme. Kallsnön under den tunna skaren är fluffig och smälter fort.

  SvaraRadera
 4. Det visste inte jag heller. Tack för den kunskapen :)
  Visst är det skönt att man äntligen kan börja se slutet på den här långa vintern.

  SvaraRadera
 5. Häftigt när det börjar grönska. Gillar bilden och den lärorika texten.
  /SA

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.