fredag 13 december 2013

Lucka 13

Nyligen fick min äkta hälft en mycket välkommen present. En gungstol som hans farfar har tillverkat. Farfar var "byasnickare" i Sundom - en by vid Norrbottenskusten norr om Luleå - och tillverkade bland annat möbler. Gungstolar gjorde han många i sin snickarverkstad - med maskiner som gick på remdrift.

Gungstolen har nu fått hedersplatsen framför kaminen. Där lär det gungas en hel del framöver när maken får råda över sin egen tid.....
Maken verkar få sällskap. Den lilla tomten som flyttade in hos oss för några dagar sedan har hittat en favoritplats...

Adventskalender hos Anneli - A´la Foto

17 kommentarer:

 1. Åh så hemtrevligt och mysigt det ser ut! En gungstol är inte helt fel och framför allt inte framför brasan sådär! Mysigt!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Aj då, det blir konkurrens om den sköna gungstolen! Den ser så där mysigt hemtrevlig ut att det säkert är många som vill sitta där!
  Ha en trevlig fredagskväll!

  SvaraRadera
 3. Den är såååå fin - gungstolen alltså. Härligt att ett sådant fint minne har fått flytta in hos er. Ett arv väl värd att bevara. Riktigt snickarhantverk finns ju knappt längre idag.

  SvaraRadera
 4. Men gud så mysigt och hemtrevligt det ser ut !!! ..och vilken klenod ! Ljuvligt att sitta där i värmen framför kaminen. Den nyinflyttade lilla tomten är hur söt som helst och ser ut att redan gjort sig hemmastadd ;-)

  SvaraRadera
 5. Skjønner nissen godt jeg. Det var en fin stol på et godt sted.
  Ha en deilig kveld.
  Mormor

  SvaraRadera
 6. Härligt med gungstol! Jag har en nästan likadan :) Perfekt att sitta och mysa framför kaminen tillsammans med hustomten!

  SvaraRadera
 7. Maken får väl ta tomten i knät och så kan de sitta där och gunga framför kaminen tillsammans.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Varmt och gott blir det där framför brasan och så litet gungeligung på det så helt plötsligt låter det nog ZZZZZZZZZZzzzzzzzzz från gungstolen ;-)

  SvaraRadera
 9. Så fin stol da. Jeg har en helt vanlig stol som min bestefar har laget. Utrolig fint å se den hver dag og minnes. Nissen passet fint! Glad helg!

  SvaraRadera
 10. Svar: VAAAAA! Har ni en Tesla som granne????????????????? Maken och jag ska inspektera bilen närmare imorgon. Maken tycker att den ser ut som en Jaguar, vilket jag ju tycker är helt ok. Han tycker också att alla Lithium batterier gör att bilen blir blytung osv. osv...
  Men vi har inget garage, bara en parkeringsplats så oavsett priset lär Teslan inte bli en ny familjemedlem;-)

  PS. Nej, vi är hemma igen. Men grannen har en lägenhet i Benidorm, Spanien och behöver någon som ser till den då och då;-) Så nästa söndag åker vi dit över jul och nyår och ser till den - lägenheten;-) Ja inte är vi dumma inte;-) DS.

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker gungstol, en riktigt gammal hederlig möbel. Kan tänka mig att gubben din kommer gunga sig till sömns en och annan kväll framöver ;0)

  SvaraRadera
 12. Älskar gungstolar! Mysigt att samsas med tomten.

  SvaraRadera
 13. Så fin den är och kul när man vet vem som gjort den.

  SvaraRadera
 14. Åhh, en sån sorts gungstol finns i mitt föräldrahem, fast den är svartmålad med guldmönster. Den är så skön att sitta i!

  SvaraRadera
 15. En riktig sötnos till tomte som sitter och gottar sig i den gungstol.

  SvaraRadera
 16. Maken och tomten får samsas i den fina gungstolen! Härligt med gediget svenskt hantverk!
  Kram Karin

  SvaraRadera