söndag 8 december 2013

Lucka 8

Innanför dagens lucka dolde sig ett helt gäng små söta silverpumlor. Perfekt att hänga i ett knippe tallris i en kruka. Blir till att ta sig ut till vår skog snart. Hoppas snön inte är alltför djup.... 

Vet du inte vad en pumla är? Ett kanonbra Norrbottniskt uttryck för en julgranskula förstås!  


Adventskalender hos Anneli - A´la Foto

2 kommentarer:

 1. Pumlor...det lät vackert och lite gulligt...ungefär som i adventskalendern där de väntar en bumling (bebis...), också ett fint ord!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Pumla, ja, jag borde kanske plocka ner pumlorna (?) från vinden snart. Inte en sak är framme ännu, men det finns tid.

  Innan vi åkte till Prag skulle jag kommentera om er resa till Salisbury. En stad vi tycker väldigt mycket om också. Och speciellt mannen min, för på Red Lion serverar dom väldigt god mat, har vi erfarit och speciellt en jordgubbscheesecake. Så här heter det alltid Salisbury Strawberry Cheesecake när jag ska försöka göra något liknande. Om jag blundar nu kan jag känna smaken på en gång.

  Och dom verkar renovera den stackars fantastiska kyrkan/katedralen för jämnan. När vi var där sist (vilket iofs är evigheter sen) fick vi inte komma in så det var jätteintressant att se dina fina bilder och det är ju nästan så man vill bli döpt på nytt!

  Och jag håller så med dig. Att resa. Samla fakta, information, kartor och lära sig hur allt ligger i förhållande till vartannat, läsa recensioner osv. Och sen fara iväg. Och sen uppleva. Och sedan...........bilderna, oj, vad det är roligt och spännande. Tänk innan digitalkamerornas tid, vad man väntade på posten!

  Jag sitter här med många bilder från Prag och åk tillbaka. Vi sa faktiskt så vi också, när vi kom hem, att dit måste vi nog tillbaka snart igen. Bara musikutbudet - helt fantastiskt. Det känns nästan som om man lever i ett u-land när det gäller just det. Nu tänker jag bara klassisk musik, det är säkert så i andra genrer också. Fantastiska konserter var vi på.......och dom spelar fortfarande inuti mitt lilla huvud!

  Agneta kram

  SvaraRadera