måndag 9 december 2013

Lucka 9

Det blir import av julgodis hos oss i år...... 

Kransekake är en traditionell "kaka" som bakas till jul och andra högtider i Norge och Danmark. Kort beskrivning = Mandelmassa som gräddas i speciella formar. I Sverige har vi ju Spettekakan som påminner om denna. Åtminstone i formen.Adventskalender hos Anneli - A´la Foto

10 kommentarer:

 1. Skåne är ju speciellt känt för sin spettkaka, men jag kan inte påstå att jag är så förtjust i den. Det är lite för sött för min smak och detsamma gäller kransekagen. men det finns knappast några bakverk som slår de här skapelserna i utförande. Riktigt festliga.

  SvaraRadera
 2. Aha... nu fick jag lära mig nåt nytt. Spettekaka visste jag var Skånskt men Kransekake var nåt nytt. Måste testa.
  Ha en bra måndag. Kram.

  SvaraRadera
 3. Nja, ingenting för mig alls. Inte spettkakan heller. Nu väntar jag på några luckor hos dig som innehåller något icke sött;-)

  SvaraRadera
 4. Ja, det är gott!
  Och vilka vackra bilder i förra inlägget! Helt ljuvliga!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Jag brukar köpa kransekager när jag besöker Helsingör. Jag har svårt för om kakor smakar för mycket bittermandel, vilket nämnda kaka kan göra. Visst är de söta och en liten kaka räcker.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. Såg Mitt i naturen programmet från Röst och om Lunnefåglarna. Tänkte på ........dig!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Kul att få se en sån kaka. Jag hoppas att den är åtminstone LITE godare än spettekakan för den är allt annat än god. :)
  Trodde inte att kransekaker fanns på nåt annat ställe än i Danmark. Tänk vad man lär sig. :)

  SvaraRadera
 8. Den kakan såg god ut, men jag en en stor älskare av spettekaka också. Däremot bakar min norska väninna några julkakor i våffeljärn som smakar som om det enbart är potatismjöl i dem. Nu har jag lärt mig det så jag tar aldrig av dem. De riktigt fastnar i munnen. KRam /Kerstin

  SvaraRadera
 9. Krokan är ett gammalt svenskt festbakverk, det görs på mandelmassa precis som kransekaken. Spettekakan är faktiskt inte jämförbar på något sätt (och inte god heller :-P )

  SvaraRadera