lördag 6 mars 2010

Ost & vin


- favorit i repris...

Tröttnar aldrig på god ost och dito vin. Ikväll blev det en bit getost och en Cambozola ackompanjerad av Alain Brumonts Chateau Bouscassé. Allt till absolut belåtenhet.

Googlar man på Cambozola hittar man följande:

"Cambozola, tysk hybrid av vit- och grönmögelost gjord på komjölk.

Osten började tillverkas 1983 och namnet är en sammanslagning av camembert och gorgonzola. Vid minst ett tillfälle har önskemål inkommit till Europadomstolen om att förbjuda användandet av namnet cambozola (då det skulle vara alltför likt gorgonzola, som är namnskyddat) men domstolen avslog denna begäran."

Lite överraskande att det är en Tysk ost! Hur som helst så är den mycket god.

Vinet tillverkas av gurun i Madiran, i sydvästra Frankrike. Har testat det tillsammans med älg och Karl-Johansvamp tidigare. Det visade sig vara fantastiskt gott till ost också. Jag vill påstå att det är som gjort till getost. Min äkta hälft håller inte med. Jag får behålla getosten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar