Denna dag har hittills ägnats åt bakning i bagarstuga. Trevlig sysselsättning tillsammans med goda vänner. Inte så alldeles enkelt att göra degämnen, kavla och grädda - men vi hade ju goda läromästare. Mjukkakor på 10 liter vätska och hårt tunnbröd på 3 liter har sysselsatt 5 personer i 7 timmar - förutom tiden det tar att värma upp bakugnen. Inte något man gör varje vecka...
Förr bakades det två gånger per år - vår och höst. Då hade man bröd för hela året. Hårt tunnbröd var det som gällde före frysarnas tid. Mjukkaka var lyx under bakdagarna.
Vilken tillgång (LYX) att ha en möjlighet att baka i bagarstuga!
SvaraRaderaJa Moster Ma - det är så kul att ha möjlighet att hålla gamla traditioner vid liv.
SvaraRaderaVilken upplevelse det ändå måste vara! Tur det finns såna som du, som månar om dessa traditioner.
SvaraRaderaDet där brödet måste smaka underbart...