tisdag 20 april 2010

Tji volvo, sol och räkor

- kan man sammanfatta vår fjällvecka...

Förra veckan går till historien på flera sätt! Efter en intensiv arbetsperiod hade vi sett fram emot en skön solsemestervecka i Riksgränsenfjällen. Vår yngsta dotter med 1-årig avkomma skulle följa med. Kul att få umgås med dem en längre tid.

Nåväl - packade Volvon full med nödvändiga grejor och lastade släpet med skoter och pulka. Tidig start lördag morgon för att nå fram innan mörkret. Två mil söder om Gällivare hände något med bilden. Den blev tungstyrd. Servon? Javisst, vilket konstaterades efter en titt under huven, där en härva av remmar hittades.

Inte läge att köra vidare. Ingen verkstad öppen en lördag. Hur som helst har ju ingen reservdelar hemma. Lösningen blev hyrbil. Avis hade en med dragkrok. Dessutom en serviceinriktad man som erbjöd sig att köra Volvon till verkstaden på måndag morgon.

Trots missödet nådde vi destinationen bara en dryg timme försenade. Söndag förmiddag bjöd på hyfsat väder, så det blev matsäckspackning och en tur med skotern till en fiskesjö. 1-åringen sov skönhetssömnen i en sovsäck på ett renskinn. Fiske hägrade, men maggoten var kvar i kylen i huset. Testade att agna med ost, men det gick inte hem hos firrarna.

Blötsnö och snålblåst gällde resten av veckan. Inte läge att vistas längre stunder utomhus. En tur till Narvik gjorde vi för att bl a köpa räkor. 5-kilosförpackningar håller sig frysta ända hem. Noga testat! Spöregn och bara räkor på lösvikt. Det blev ingen affär.

På onsdag em meddelades att Volvon var färdig. Vi beslöt oss för att avbryta stuglivet, väderutsikterna lovade fortsatt snö och blåst, och återvände hemåt morgonen därpå. Hämtade ut Volvon från verkstaden - ett antal tusenlappar fattigare - och lämnade igen hyrbilen. Befann oss någon mil söder om Gällivare när bilen plötsligt blev tungstyrd. Har ngn hört det förut? Jodå - samma fel. Tur att det finns ngt som heter garanti. Bärgningsbil tillbaka till verkstaden, där vi tillbringade någon timme innan besked kom att grundorsaken var kompressorn till luftkonditioneringen. Allt skulle bytas igen men först måste reservdelarna skickas efter.

Hyrbil hem blev lösningen. Inte lätt det heller med askan från Island som gör att hyrbilarna är högvaluta. Det slutade i alla fall med att vi fick tillbaka samma hyrbil vi haft tidigare under veckan. Packa om alla grejor igen och så iväg. 1-åringen var väldigt tålmodig hela denna dag. Tur var väl det, för vi vuxna var inga kul typer...

Idag meddelade verkstaden att Volvon är klar. Det blir en tidig start imorgon för mannen i huset, som kör upp hyrbilen och hämtar ut den svarte - igen......

4 kommentarer:

 1. Vilken jäkla otur ni haft då! Gäller att inte retas för för mycket med er just nu färstår jag......
  Man blir bara sååååå trött på allt när det jäklas på det där viset!
  Men jag hoppas ni får en bra helg i alla fall!
  Värmande kramar till er....

  SvaraRadera
 2. Vi hade i alla fall trevligt sällskap.... :-)

  SvaraRadera
 3. Jag hade ju givetvis velat vara med er där uppe men… Så här i efterhand så är jag glad att jag inte åkte, vi tar nya tag nästa år istället.

  SvaraRadera
 4. Vilken resa! Jobbig då, men kan säkert minas med ett skratt längre fram. Resan då allt gick fel ..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.