måndag 25 juli 2011

Kassler

- en mycket användbar köttbit! Riktigt bra och lättsam sommarmat.Ätes med fördel kall denna årstid, med en fräsch sås och något grönt till. Denna rätt blev - trevligt nog - väldigt uppskattad av barnbarnen när vi var i fjällstugan i förra veckan.

Beräkna 100 - 150 g kassler per portion. 
Skär i ca ½ cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat bottnat med blandad grönsallad.

Sås ca 4 portioner:
3 dl gräddfil
Drygt hälften av en liten burk krossad ananas
Ca 1 dl fint hackad gul lök
Ett par nypor salt och ett par varv på svartpepparkvarnen

Blanda allt - smaka av och tillsätt ev mer av någon ingrediens. Låt stå kallt en stund och gotta till sig före servering

Servera med kokt färskpotatis.
Skivad slanggurka smakar gott till, liksom solvarma tomater. De senare behövs också för färgen på anrättningen.....  :-)

1 kommentar:

  1. Oh så gott det låter och nostalgisk blir jag också. Kassler och ananas, det var mitt 70-tals paradrätt. Vi åt kassler i alla former, gratinerad under ananas- och osttäcke, kassler med mimosasallad, kassler med ädelostsås, oj oj oj vad vi åt kassler.

    SvaraRadera