fredag 3 februari 2012

Hög Brrr-faktor

Garanterat myggfritt. Inte ett enda blodtörstigt litet flygfä i luften denna dag. Startmotorn på Forden tyckte inte att det var någon höjdare att dra igång maskineriet i morse. Inte jag heller. Hade gärna borrat ner mig djupare i sänghalmen och somnat om. Minus 37 - det blev vinter till slut detta år också.

Och så är det vintermarknad i Jokkmokk..........


Vilken tur att vi har torr ved att elda med i kamin och vedpanna....

9 kommentarer:

 1. Ja Brrrrr är rätta ordet!

  Vi har 17.5 minus här nere i Västsverige nu på morgonen och det är ju faktiskt ganska sällan som vi har så kallt.
  Hur då 37 minus skulle kännas/vara vågar jag inte ens tänka på.

  En kamin hade passat bra just nu.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tänkte på dej faktiskt i morse när jag såg att vår termometer visade -21,6...å så tänkte jag på alla stackare som ska på Jokkmokks marknad...de får nog ta och värma sej både ut-och invärtes!!Glad att jag är ledig den här helgen, ska bara ut och fara lite på eftermiddagen om bilen behagar starta.
  Ha det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Varje vinter tänker jag att i år ska vi ta oss till Jokkmokk och marknaden. Nu vet jag varför det aldrig blir så. Den hålls alltid den kallaste veckan på året. -36 grader var vår nattemperatur, -33 just nu och till och med hundarna ligger lågt.

  SvaraRadera
 4. Burr säger jag också. En inne dag känner jag att jag är värld efter två dagars utefotografering i kylan. Det gick förvånansvärt bra för jag har varma kläder. Kameran och batteriet klarade det också..fick värma mig i en kåta och så hade jag bilen på också. Inte så miljövänligt kanske men nödvändigt.

  SvaraRadera
 5. En egen kamin är guld värd. Vi har 15- men nästan ingen snö. Så vi fick sopa ihop snö så att inte vattenledningen fruser, vattenledningen som går till tvättstugan.
  Har varit med, som tur är endast 1x, och de vill jag intee een gång till.

  margareta

  SvaraRadera
 6. Men, huu så kallt!!!
  Här har vi -20 nu.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Här huttrar vi på till -14. Lite av rekord här hos oss på Öland.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Det är många termometrar på bloggarna nu. Litet kul är det att kolla läget runt om i landet. Jokkmokks marknad, ja då fryser man av bara farten. Vet mig aldrig ha upplev den i annat tillstånd. Billigt blir det, bara tanken på att ta av sig handskarna och börja fumla efter portmonnän håller köplusten på plats.

  SvaraRadera
 9. Jag har alltid velat komma till Jokkmokks marknad, men det vete fåglarna om jag hade klarat av den kylan. Får nog bli besök i fantasin i stället. Kram

  SvaraRadera