onsdag 29 februari 2012

Öva öva öva....

Regn och ruskväder denna dag har fått mig att kura inomhus. Inga problem att fördriva tiden. Bildredigeringskursen kräver övning och åter övning. Inte för att jag har brist på övningsbilder - men något nytt måste det ju ändå bli. Är det inte läge att ta med kameran ut så får det bli inomhusbilder.

Senaste lektionen innehöll bl a ett avsnitt om matbilder. Ett ämne som intresserar mig mycket. Jag älskar ju att laga mat, men är så dålig på att få godsakerna bra på bild.

Har lärt mig att öppna jpeg-bilder i Camera Raw för att - enklare än i Photoshop - justera det som behövs. Men oj så många alternativ att hålla reda på, så många spakar att dra i.....I like - både kiwi och att få möjligheten att lära mig något nytt varje dag!

24 kommentarer:

 1. Håller du på å kursar i bildhantering va kul det måste vara, jag kan inte mycket om sånt där och borde nog ta någon kurs jag med.
  Men kivin blev ju riktigt snyggt och jag blir otroligt sugen...

  Ha d gott ikväll.

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att det blir ett och annat att hålla reda på. Nu vet ju inte jag vad du har gjort med kiwibilden, men den ser då så smarrig ut att det riktigt vattnas i munnen.

  Jag har lite betänkligheter vad gäller att söka in på den där kursen till hösten. Tror att den kräver mer tid än fotokursen och det vete sjutton om det skulle fungera i det här hushållet. Men berätta gärna lite om vad det är du håller på med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kursupplägget är väldigt likt Visuell kommunikation, men nu inriktat på själva bildbehandlingen. Har du jobbat i photoshop eller ngt liknande program så har du mycket gratis. Filmsnuttarna är väldigt informativa och pedagogiskt upplagda.

   Har avverkat den fjrde lektionen nu och fått lära mig en hel del nytt, framförallt inom Camera Raw. Så mycket mer det går att göra med Raw-filer och dessutom behandla enklare i ACR - "förgården" till Photoshop.
   Mycket nyttiga kunskaper!!

   Tror inte alls att du skulle få bekymmer med denna kurs! Som jag skrev tidigare - sök!!! Du kan alltid hoppa av om du ångrar dig - men inte tvärtom!!
   :-)

   Radera
 3. Så fruktansvärt kul med alla nya funktioner att upptäcka. Har själv gått bägge kurserna och önskar att det fanns flera. Bra jobbat med kiwin.

  SvaraRadera
 4. Camera Raw är ett bra program. Jag brukar använda det ibland för att justera högdagrar och skuggor.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte gått någon sådan kurs utan är i princip självlärd. Därför shoppar jag inte bilderna nämvärt. Fint blev din kiwi, och träna på. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grunden måste ju alltid vara en bra bild. Sedan kan man hjälpa upp vissa brister lite. Jag är inte ute efter annat än att få till en så naturlig bild som möjligt.

   Radera
 6. Jag tycker du fixat det kanonfint.. riktigt läckert kort på kivin :)

  SvaraRadera
 7. Så snyggt det blev. Det riktigt vattnas i munnen! Camera Rav? Låter verkligen spännande. Ska snoka efter kurs här i Sthlm.

  SvaraRadera
 8. Kul att exprimentera och lära sig mer. Gott med Kiwi dessutom:)

  SvaraRadera
 9. Photoshop har gjort mig gråhårig i förtid - men va kul.
  Timmarna försvinner o man "vaknar" upp med värkande nacke för när photoshoppandet tar överhand försvinner ergonomin.
  Många spakar är det!!
  Fin skärpa på den delade kiwin.

  SvaraRadera
 10. Kiwi er godt, flott bilde. Ja, og lære noe nytt liker jeg også. Photoshop er mye, og det er lurt å ta pause derfra. Ellers så er det stiv nakke og surr i hodet hos meg.

  SvaraRadera
 11. Den ser inbjudande ut!

  SvaraRadera
 12. Oj...det där verkar inte helt enkelt...men det vart en riktigt snygg bild på kiwin!! Jag har svårt att få till bra bilder på mat, det vill liksom sej inte riktigt...å ändå är det ju ett stilla motiv...
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 13. Jag var också med i en kurs om bildhantering för några år sedan. Så roligt det var!
  Nu använder jag mig väl inte av allt jag lärde mig, men en hel del sitter fortfarande kvar. För tillfället använder jag ett gratisprogram som heter PhotoFiltre och det är jättebra tycker jag.

  Kram och tack för din kommentar hos mig!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 14. Övning ger färdighet :-). Jag har för dåligt tålamod och vill kunna allt på en gång och genar i beskrivningarna.

  Man får ingen ersättning som Buzzdor. Mer än att man får testa gratis olika produkter. Man väljer själv vilka tester man vill delta i. Kaffe går det mycket av här och den här gången var det perfekt för min del *ler*.

  SvaraRadera
 15. Jag håller med, matbilder är en svår konst.
  Men med kiwin har du lyckats bra, den är mycket aptitretande!
  Ska bli kul att följa dina övningar i ord och bild
  sa hon som sitter här och undrar vad Camera Raw är för något :)

  SvaraRadera
 16. Hej på dig..
  Jag upptäckte nu att du också vill vara med på mitt lotteri. Jätteroligt.
  Jag har också upptäckt här hos dig att du har dina rötter i Jämtland och då blir jag riktigt glad. Jag växte också upp i Jämtland och åt Vålå-loffen på frukostmackan.
  I morgon avslöjar jag vem som vinner..

  Maidi

  SvaraRadera
 17. Inte bara att jag ÄLSKAR kiwi irl!!! Din bild gör att jag vill ha en kiwi NU!

  SvaraRadera
 18. Oj, du måste ha övat flitigt. Kiwibilden är ju helt fantastiskt. Man riktigt känner med ögat den sammetslena ytan. Imponerande!!!!

  SvaraRadera
 19. Jag kan bara hålla med dig, jag gillar också Kiwi och att lära mig något varje dag, speciellt Photoshop! Snygg bild!

  SvaraRadera
 20. Jag är likadan, har också svårt ta bra matbilder.
  Det är knepiga motiv , men det är bara att testa och öva.
  Läser bland alla kommentarer, intressant. Kursen verkar bra.
  Din fruktbild är läcker. :-)
  Tack för din kommentar, vi får väl se vad som sker...

  SvaraRadera
 21. Nyss öppnade jag en kiwi men min såg inte likadan ut. Härlig bild som fick mig att längta efter att äta en.
  Ps jag åt upp min istället för att fota
  Ha det bra

  SvaraRadera