söndag 11 november 2012

Novembergubbar

Förr - för sådär 10 år sedan kanske - fick vi tag på färska jordgubbar möjligen från midsommar och en bit in i augusti. Färsk sparris ungefär samma tid på året. Likadant med fikon, aprikoser och en hel del annan frukt och grönskaker. Det var lite av fest när det var dags att avnjuta årets skörd....

Numera hittar vi dessa godsaker nästan året om i butiksdiskarna. Priset varierar förstås med transportsträcka och annat. Oftast helt överkomligt ändå. Borta är förstås den där längtan efter primörerna, som bara fanns att njuta av en kort tid.

I fredags festade vi på en liter Belgiska jordgubbar för 19:90 NOK. De smakade verkligen sommar! En härlig känsla i novembermörkret.....

 


12 kommentarer:

  1. Ja, det är lite lustigt med "årstidsmat" för många kockar hävdar att man ska äta av årstidens råvaror men vi får ändå allt hela tiden......Men vad gör väl det egentligen och får man goda jordgubbar är det bara att tacka och ta emot. Världen har ju krympt en aning.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Gott att unna unna sig en godbit eller två. Men det gör lite ont i min "miljömuskel" ;)

    SvaraRadera
  3. härligt med lite "fest" i november!
    Alldeles rätt.

    margareta

    SvaraRadera
  4. En härlig bild och jag kan första festkänslan! Ha dé!

    SvaraRadera
  5. Såg verkligen gott ut!! Däremot har jag blivit besviken på jordgubbar som transporterats långt, inte alls goda i smaken och väldigt vattniga, så ni hade verkligen tur med era!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Sommarsmak i november, det låter bara SÅ bra!
    Ha en fin vecka i Bodö! Vecka? Kanske dagar är bättre!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  7. Tack, tack för grattis på bröllopsdagen...
    och jösses va gott detta ser ut...tänk om vi hade dom gubbarna ikväll...
    men gott vin har vi å skumpa me...men vågar inte drickla så mycket för det susar så fort i bollen...hahahaha..

    Tjingelingen vännen.

    SvaraRadera
  8. oj oj vad gott att se, men det är ju bara onsdag nu och jag har inga jordgubbar dock vin för vi har vinkyl :-))

    ja tänk min far lagade också nät, men det lärde jag mig aldrig - var ju så ung och ointresserad.

    SvaraRadera
  9. Jag föredrar nog att vänta tills det är rätt tid.. Skulle aldrig kunna tänka mig att äta Semla på Annandag Jul men konditorierna börjar redan då.. Ur led är tiden :)

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  10. MUMS!!!!!! Har bara ätit jordgubbar en gång i sommar och de var när vi var till Prag i maj...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.