måndag 13 maj 2013

Kungsörn

Lovund är inte bara ett paradis för Lunnefåglar. Den mäktiga Kungsörnen - liksom kusinen Havsörnen - trivs utmärkt högt uppe bland klipporna - med maten, bland annat Lunnefåglarna, på lagom avstånd.

Den här örnen svävade långsamt över våra huvuden. Funderade kanske på om vi var lämpliga byten....


Our world tuesday
Lovund is not only a paradise for puffins. The mighty Golden Eagle enjoy excellent high up among the rocks - with food, including Puffin, at just the right distance.This Eagle floated slowly over our heads. Perhaps if we were considered suitable prey.

19 kommentarer:

 1. Kungsörnen är en stor och stilig fågel Vi har Kungsörn här också men nu har vi inte sett paret på ett tag. Ha det bra !

  SvaraRadera
 2. En ståtlig flygare som man inte ser så ofta!

  SvaraRadera
 3. I love your Header!Great shot!Have a great day!

  Shantana

  SvaraRadera
 4. Wow, really fabulous capture.

  Mollyxxx

  SvaraRadera
 5. Dom är verkligen mäktiga, du har fångat den jättesnyggt också. Tycker dock att dom är lite obehagliga när man hör hur dom kan ta små hundar och andra mindre djur...

  SvaraRadera
 6. Jag medverkade i radioprogrammet Naturmorgon i lördags och när vi planerade innan så önskade vi att något häftigt skulle inträffa under direktsändningen. Johodu, fem minuter före sändning seglade en mäktig havsörn över våra huvuden.Det häftigaste under själva sändningen var att en flock kor kom springande.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 7. Kungsörnen är en mäktig fågel. Jag har sett den på nära håll och den är verkligen stor.
  När jag var barn och bodde på landet kom Far hem med denna stora fågel. Den kunde inte flyga och var alldeles nedisad.
  Örnen fick bo i vårt brygghus och veterinären kom och spjälade vingen. Jag kommer inte ihåg hur länge han var hos oss. Det var många jägare som kom med mat till örnen, det var harar och kaniner. Det var mäktigt när örnen släpptes ut och sprang på marken och helt plötsligt flög den.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 8. Great shot of the eagle! I am enjoying your other photos too, and would like to read your blog. Are you in Norway? I'm not sure how to translate this page, but I will try. :-)

  Thank you for stopping by! - Debi

  SvaraRadera
 9. Sorry! I see that you live in Sweden. I have never been there but I think it's a beautiful country.

  SvaraRadera
 10. Thank you for the information. I am assuming "norge" is Norway :-) which is also a lovely country according to photos.

  SvaraRadera
 11. Mäktigt! Och sicken tur att den inte tog er ;-)

  SvaraRadera
 12. Vilken fin bild du fick av kungsörnen. Jag har sett en på ganska nära håll en gång, men blev så chockad så jag hade inte en tanke på att ta fram kameran.

  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 13. Det är fantastiska fåglar. Så tragiskt att så många arter av örnarna håller på att försvinna. I somras lånade vi sonen vattenskoter och åkte i havsbandet. En bit ut finns det havsörnar att beskåda. Det är mäktigt med rovfåglar.
  Ha det fint

  SvaraRadera
 14. Oj vad häftigt. Önskade att jag fick vara med om att se en nån gång. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 15. Så fint du har fångat kungsörnen på bild! Så nära den flög.

  SvaraRadera
 16. Ett sådant Guds underverk och en så fin bild du lyckats ta!

  SvaraRadera