söndag 11 maj 2014

Svart lördag

Igår fick vi uppleva något fruktansvärt. Vår "sommarladugård" brann ner till grunden. I den vackra gamla timringen förvarade vi timmervagnen till vår fyrhjuling, två skoterpulkor, en aluminiumbåt med släpvagn m m. Totalförstört. På någon timme gick värden för minst en kvarts miljon kronor upp i rök. Försäkrat - jovisst - men inte får vi på långa vägar igen det vi lagt ner i pengar på byggnad, maskiner och båt. Och så alla våra planer för tiden som nyblivna pensionärer.....

Intill den f d timringen stod en bensindunk - se bild 4. Inte något vi förvarade där. Någon eller några har visst roat sig med att tända eld på ladan. Finns ingen annan naturlig förklaring. Man kan ju bara hoppas att polisen hittar de skyldiga.






Så här såg det ut på platsen tills i lördags natt.
Utom grönskan då förstås.

24 kommentarer:

 1. Förlåt min något burdusa uttryck - fy f.n så hemskt!! Nä man får aldrig tillbaka allt på försäkringen och givetvis är det sådant som är minnen, som t.ex. ladan, också som försvunnit. Hoppas verkligen polisen får fatt förövarna, men då gäller det att de sätter igång på högtryck nu med sina efterforskningar och inte lägger anmälan i en hög.
  Det var alls ingen bra start på ert "nya liv".
  Många varmaste kramar till er båda!

  så till din fråga om skunkkallorna
  Jag har ingen aning om tanken bakom plantering eller om de är till "någon nytta". Det finns ingen sådan information där och inte hittar jag något på webben heller mer än att det varit geocachar placererade där.

  SvaraRadera
 2. Laila Lindroos11 maj 2014 kl. 21:09

  Kan bara beklaga, ojoj. Ja man får aldrig vara riktigt nöjd. Ser ändå ut som nya skotern inte kommit dit ännu.
  Kram till er hoppas ni får klarhet. Laila

  SvaraRadera
 3. Nä, fy så vidrigt och sorgligt! Och det är ju så att även om ni hittar den skyldiga och även om ni får ersättning så är det dels ett jäkla besvär att ordna upp allt efter en brand och dels kan inga pengar i världen ersätta affektionsvärdet. Så eländigt för er!

  SvaraRadera
 4. Fy sjutton, så hemskt. Hoppas innerligt att det kommer in tips. Försäkringar brukar ju endast täcka en bråkdel och definitivt inte minnen. Kramar Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Fruktansvärt att drabbas av, jag lider verkligen med er och önskar er all den ork och energi ni behöver NU.
  Många kramar
  Monica

  SvaraRadera
 6. Usch vilken trist syn. Rent ut sagt, fy fan!
  Vilket illdåd, hoppas verkligen de tar fast den/de som är skyldiga till mordbranden.
  Kanske kan du återkomma med rapporter om utvecklingen längre fram.
  Läste just att Leif G W Persson fortsätter med Veckans brott, fast där hamnar väl inte brott som detta?

  SvaraRadera
 7. Fy så hemskt. Hoppas verkligen att polisen får tag på de skyldiga. Hur kan man göra så här mot en medmänniska. Beklagar verkligen. Kram

  SvaraRadera
 8. Fy va trist. Lider med er! Mina föräldrar var också med om mordbrand på deras garage. Är så himla onödigt! Styrke kramar

  SvaraRadera
 9. Fy fan vad surt totalt meningslöst, hoppas man får tag i dom eller den
  som gjort det så dom åtminstone får skulder för livet.
  Man går ju alltid back vad gäller försäkringar när värdeminskningen
  och självrisken dras bort.
  Ha det/Kram

  SvaraRadera
 10. Hur beter sig folk egentligen? Fy så sorgligt! Sitter här och blir upprörd å era vägnar! Hoppas verkligen att de skyldiga åker fast!

  SvaraRadera
 11. Hu så sorgligt! Hur tänker den/de som gör en sådan illgärning!! Hoppas den/de skyldiga åker fast och får ett ordentligt straff! Nu har ni en jobbig tid framför er, hoppas ni kan mobilisera krafter för att ta er genom den! Stor kram!

  SvaraRadera
 12. Fy så tråkigt! Medför förstås kostnader både på det personliga och ekonomiska planet. Ni får trösta er med att inga människor kom till skada. Allt annat kan ju ersättas.

  SvaraRadera
 13. Så fruktansvärt otäckt!
  Materiella skador går kanske att ersätta, visst men det är inte bara det. Såna otäcka händelser sätter spår i människor också, en hemsk otrygghet som kanske aldrig går över ens om de hittar den/de skyldiga.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Fruktansvärt...en mardröm som alla vi fasar för ska hända oss. Så händer det...och man tror inte det är sant, vem är det som har nytta av att göra detta mot någon annan, vem har glädje av att tända på? Sen är det ju som du skriver, man kan aldrig få igen det rätta värdet, och framför allt inte känslomässigt. Saker som aldrig går att ersätta med pengar. Jag lider verkligen med er, och hoppas att de åker fast de som gjorde detta.
  Stor Varm Kram

  SvaraRadera
 15. så fruktansvärt tråkigt att drabbas av något sådant!
  Stor Styrkekram!

  SvaraRadera
 16. Åhhh herregud! Jag är fruktansvärt ledsen när jag ser bilderna, läser texten och först och främst tänker på hur du och din man måste känna. Å det är ju inte bara de materiella förlusterna som gör ont, det är ju känslorna ni har för er lada.
  Nej, fy f******************n.
  Hoppas polisen hittar personen/personerna som har gjort detta å att de får ett kännbart straff.
  Styrkekram från mig.

  SvaraRadera
 17. Nämen...!!! Så fruktansvärt. En tragedi mitt i vardagen. Huuu.,. finner inga ord. Kram !! ...som om det nu kan hjälpa. Suck, vad konstiga människor det finns som vill förstöra för andra. Hoppas verkligen de finner de skyldiga....

  SvaraRadera
 18. Så fruktansvärt och så tråkigt att den gamla fina byggnader försvunnit och så allt om ni hade i den också. Vad är det för folk som kan göra så här. Jag förstår att ni är både chockade och vansinnigt arga och ledsna. Hoppas att polisen får tag i den som gjort det här mot er!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 19. VARFÖR??? Hur tänker människor som sätter fyr på andras egendom? Det är inte bara egendom som försvinner, det sätter spår i hjärtan. Förstår att ni är chockade.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 20. Nämen fy så tråkigt och otäckt när människor kan gjöra nåt sånt här. Fattar inte. Förstår ni har blandade kännslor nu.
  Hoppas de som gjort detta får stå till svars.

  SvaraRadera
 21. Men fy vad hemskt.... Idioter som gör sånt! :-(

  SvaraRadera
 22. Åh nej så fruktansvärt.. vad är det för slags människor som gör så här? Ingen som kom till skada i alla fall men förstår att det känns bedrövligt ändå, kram till er båda!

  SvaraRadera
 23. Fy så tråkigt! Förstår varför du har valt den rubriken!
  Styrkekramar Karin

  SvaraRadera
 24. Åh, så fruktansvärt! Jag blir verkligen förbannad. Hur kan någon tycka att sådan förstörelse är underhållning. Hoppas att polisen hittar dem.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.