tisdag 28 april 2015

Trädgårdsmässa

I lördags åkte jag med Bodens Trädgårdssällskap till Umeå på trädgårdsmässa. En bekväm bussresa på ca 30 mil enkel väg. Intressant att se vårens framfart längs vägen. Inte mycket snö kvar neröver landet.

Vi hade inga problem att fylla timmarna innan bussen skulle ta oss hem igen. Där fanns mycket att titta på och inspireras av. Mässpriser på både växter och trädgårdskonst lockade till inköp. Och så kunde man delta i intressanta 30-minuters gratisföreläsningar. Bara att slå sig ner och lyssna. Gunnel Carlsson, känd från bla a "Gröna rum" var skicklig moderator. 

Jag lyssnade på ett par av dem. Mariana Mattsson presenterade Mästarrabatten 2015. En trädgård hon designat för det rätt kärva klimat vi har i norr i växtzon 6-7. Titta gärna på den informativa hemsidan där man kan hitta mycket inspiration och goda råd.
Åke Holmqvist från Trädgårdsamatörerna visade fina bilder och berättade om vårens budbärare i trädgården. Så sugen jag blev att  få påta i jorden på hemmaplan!! Längtar....

En vinranka fick följa med hem. Och några blomsterlökar jag just planterat i krukor. Hoppas dom blir frodiga innan det är dags för utplantering i början av juni.

4 kommentarer:

 1. Brukar ibland besöka trädhårdsmässan. Den är alltid rolig och inspirerande även om man inte påtar i trädgården. Där hittar man alltid någonting!

  SvaraRadera
 2. Där fick du mycket inspiration kan jag tänka mig! Sonen var på trädgårdsmässan i Stockholm och var mäkta imponerad. Som nybliven trädgårdsägare är det många frågor....
  Ha en härlig Valborgsmässohelg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vad man blir sugen på att köpa lite nytt!
  Trädgårdssoffan var mysig!
  Ha en fin Valborg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Mässor är inspiration, massor av inspiration och den här verkar verkligen inte vara något undantag. Roligt bara att se dina bilder.
  Ha en fin valborg!

  SvaraRadera