fredag 10 april 2015

Vårfåglar

Än är det långt till barfotatider, men nu börjar vårfåglarna samlas där det finns en strimma öppet vatten. Det är en spännande tid vi går till mötes nu är naturen så sakteliga vaknar ur vinterdvalan.
 
Det trummades vilt på alla håll och kanter när vi var på vår promenadrunda senast.
Den som hittat en gammal stolpe med plåttak lät helt klart högst.
Testade appen Krax och fick genast "napp" - en nyfiken Hacke kom flygande...

Undrar hur flyttfåglarna vet när isarna börjar töa bort på sjöarna??

Spännande med digiscoping....  Foto Agne J

Den femte årstiden

Snömängderna har knäckt den största grenen på vår knäckpil.
Nu får vi nog kapa det mesta och hoppas på att det kommer nytt underifrån.

7 kommentarer:

 1. Tänk att ni har fem årstider. De kan låta riktigt bra de där söta hackfåglarna. Vårkramar från söder.

  SvaraRadera
 2. Hackspetten har varit på besök här med för någpn vecka sedan. En vacker fågel. Men så vintrigt det ser ut hos dig. Dröjer det länge tills våren kommer till dina trakter? Kram

  SvaraRadera
 3. Hackspetten kände t o m jag igen.
  Nu har ju haft barmark i minst fyra veckor så för mig ser det ut som en massa snö kvar hos er - men så är det ju 606-800 km mellan oss också.
  Härliga bilder är det iaf:-)

  SvaraRadera
 4. Synd på den stora och fina pilen! Men den kommer nog igen om den kapas.
  Fin bild på hackspetten!

  SvaraRadera
 5. Det är så konstigt att komma från det vårblommande och lövsprickande Wales och se all snö du har hos dig. Hörde att det faller massor av nysnö i norra Sverige.
  Pilen kommer säkert att återhämta sig, man kapar ju pilar stenhård i Skåne?

  SvaraRadera
 6. Undrar just vad man ska kalla den årstid som är nu i dagarna? Verkar vara mera höst än vår, inte ett dugg kul med ösregn och stark blåst hela dagen. Inte ens hundarna vill gå ut.
  Det är nog inga problem för fåglarna, dom vänder bara ut mot kusten igen ifall det inte finns öppet vatten någonstans.

  Du behöver nog inte oroa dig för pilen, vi har tagit ner vår två gånger - minst. Första gången delade sig kronan i tre delar långt ner på stammen och det var bara att ta motorsågen och kapa den någon meter ovanför marken. Innan sommaren var slut kunde ingen se att det vara hade varit en stubbe för några månader sedan. Förra hösten tog jag bort en massa grenar för att inte belasta den så mycket och då gick det bra. I vinter har den också klarat sig, utan åtgärder. En av grenarna vid det första brottet tryckte jag ner i backen, och vips hade jag ytterligare en pil på tomten. Tyvärr kom den att skugga havtornsbuskarna och därför sågade vi av den nere vid marken. Men det hindrade den inte från att skjuta nya grenar. Så det får bli en pilbuske där som jag tar mer vartannat år eller så.

  SvaraRadera
 7. Visst är det spännande att följa naturens gång så här års......förändringarna sker lika fort som tiden går.......knappt men hinner med!

  SvaraRadera