söndag 26 juli 2015

Julihelg

Sista helgen i juli - milde tid - vart har denna sommar tagit vägen? Ja sommar och sommar.... Kan inte minnas att vi någonsin haft en så kall och blöt sommar här i Norrbotten. Vi brukar ju ha det riktigt gott. Luleå tävlar oftast med Visby om att leda solligan. I år ligger dock Visby långt ner på listan. Trots allt har vi ju fått en del sol i alla fall.

Jobbet som meteorolog måste vara hyfsat enkelt i sommar. Bara att helgardera. Dagen kan börja med regn. Så skiner det upp och blir riktigt varmt i solen. Sedan mulnar det på och börjar skvätta igen. Det gäller att ha tur om man ska få tvätten torr utomhus mellan skurarna. Ryssvärmen som vi brukar få del av lyser med sin frånvaro. Ingen go´värme i sikte de närmaste dagarna heller.

Gräset frodas i alla fall - och myggen trivs......

I helgen har det varit Hembygdsdagar med marknad i Boden. Under lördagseftermiddagen var det riktigt härligt väder - och många besökare. Gjorde ett uppehåll i vedarbetet och strosade runt bland marknadsstånd och vackra hus. Efter marknadsbesöket blev det ett go´fika på mysiga Café Tingshuset

Somliga passade på att lata sig i solen

- medan andra staplade ved....

16 kommentarer:

 1. Ja inte har vi haft bättre och varmare väder här heller...
  Har en känsla av att det är kört den här s k sommaren.

  Men en sak gillade jag skarpt - dessa färgglaga målningar. Dom är helt suveräna. Hade nog köpt minst en av dom. Sådana tavlor blir man ju glad av - hur glad som helst:-)

  SvaraRadera
 2. Du har fått ihop höga vedtravar. Såg ut att vara trevligt på hembygdsdagarna. De färgglada tavlorna gillade jag. Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Vädret har verkligen inte varit något vidare denna sommar, man får verkligen passa på att utnyttja de stunder då solen visar sig.

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med hembygdsdagar och marknad! Just då ser vädret ut att ha varit skapligt men det är verkligen bedrövligt vilket väder vi haft denna sommar.
  Ja vinet var fantastiskt!!

  SvaraRadera
 5. Ser riktigt trevligt ut och blå himmel mellan molnen verkar det också ha varit :-)

  SvaraRadera
 6. Såg i alla fall ut som om du hade tur mellan skurarna med att ta bilder från marknaden. Härliga tavlor! och säkert mycket annat att se också.
  Snygg vedtrave ni fått ihop.
  Ja, regn och åter regn och ogräset växer. Puh! Vi får sätta vårt hopp till en ljum och fin höst istället, tror jag.

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte du hade skrivit julhelg och tänkte att vad menar du egentligen. Men med tanke på vädret så var det inte helt konstigt. Bilderna du visar ser härliga ut. Tur att det är sommarväder ibland. Ha det bra

  SvaraRadera
 8. Marknad det var länge sedan man var på, undrar om
  den i Rimbo varit får ta och kolla.
  Att lapa sol ser härligt ut och att stapla ved inför
  vintern är ju inte så dumt;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 9. Men visst blir det fint efter allt regn med blå himmel och grönska. Snygga bilder.

  SvaraRadera
 10. En sån fin färg på himlen! Och vedstapeln tar sig!

  SvaraRadera
 11. Med dessa fantastiska och färgstarka bilder är det svårt att tro att sommaren varit som den varit "därhemma" men å andra sidan hade det knappast varit så grönskade utan allt regn. Marknader är givande att besöka och trevligt att få beblanda sig med folk. Alltid händer det något. Fastnar mest för bild tre med alla roliga tavlor och vovven förstås ;-)

  SvaraRadera
 12. Trevligt med hembygdsdagar sånt gillar jag. Det är viktigt att veden kommer under tak och blir staplad så det är ett nödvändigt ont. Sommaren har varit precis likadan här i söder så jag den har nog varit ganska rättvist fördelad vad gäller solsken. Kan vi nu kanske våga hoppas på en fin höst.Det gör jag.

  SvaraRadera
 13. Det såg skönt att ligga och lapa sol när andra jobbar. Man måste passa på när den gula lampan lyser. Sommaren 2015 har varit speciell, när fönstret till andra månaden snart stänger. Än finns det en månad kvar som kan reparera vårt kom i håg om några år. Tack för fina bilder från norr. Kram Bosse

  SvaraRadera
 14. Vilka läckra och snygga målningar på bild nr 4, riktiga färgklickar gillar jag!
  Ja inte har vi haft något fint väder hittills, men jag håller tummarna för att vi får någon vecka med riktigt högtryck i augusti, jag vill bada!!

  SvaraRadera
 15. Så skönt att få se soliga foton! Så där ska ju sommaren ser ut!

  SvaraRadera
 16. Skönt med paus i vedtstaplandet! I Aftonbladet stor det: Nu kommer sommarvärmen. Men där stod i inte var!!
  Vi har haft varmt nu i ett par dagar, och det blir det nog idag också, 20-25 gr gillar jag.
  Kramar Karin

  SvaraRadera