måndag 6 juli 2015

Ögongodis

Tog en tur i min trädgård med kameran i går kväll. Än har inte den goa sommarvärmen nått till Norrbotten - annat än på tillfälligt besök, som under midsommarhelgen. Då hade ju vi i Boden varmast i Sverige. Sedan blev det regnigt och ruggigt igen. Det syns i mina rabatter.

Liljekonvaljerna blommar än. Syrenerna har nyss slagit ut. Pionen är äntligen i blom. Finlands vita ros har precis börjat blomma - den brukar vara översållad med blommor före midsommar. Jordgubbsplantorna blommar för fullt. Augustigubbar i år?!

En fördel är det ju med detta konstiga sommarväder - blomningen håller i sig länge!! 

Alpclematis

Fänrikshjärta

Finlands vita ros

Jordgubbe

Liljekonvalj

Näva

Pion

Smultron

Spetsmössa

Björkspirea

Ungersk Syren

Jättevallmo
 

5 kommentarer:

 1. Ja du - ni hade varmast under midsommarhelgen, vi hade 4 1/2 dag av sommarvärme förra veckan. Nu är vi tillbaka på ruta 1 = 17,5 grader och regn. Suck.

  Men vad gäller blommorplantor har du ju rätt - de håller liksom längre. Å den där vallmon (?) med skägg är för skön:-)

  SvaraRadera
 2. Du får verkligen njuta av alla blommor på en gång! Hoppas bara att inte hösten också vill göra sig gällande för tidigt i blomsterprakten. Vallmoknoppen fångade du fint!

  SvaraRadera
 3. Det har ju sina poänger med sen värme. Tänk att fortfarande kunna njuta av liljekonvaljer - en av mina favoriter!

  SvaraRadera
 4. Så roligt att se att det blommar nu hos dig. Det mesta har redan blommat färdigt nu och jordgubbarna börjar ta slut. Du har allt kvar!

  SvaraRadera
 5. Härligt att komma hit, nu får jag se ytterligare en blomning av kära växter.
  Kram Karin
  PS Häckspirean som gladde oss med blommor i maj/juni har vi redan klippt, den ska klippas efter midsommar enligt mannen.

  SvaraRadera