söndag 16 augusti 2015

Till skogs

- har vi varit idag - denna härliga sensommardag. 

Tänk att det äntligen blivit sommar, om än lite väl sent. Fast sommar kanske inte är rätt benämning. Grundvärmen finns inte. Så varmt och gott i solen, men försvinner den då är det ändå ruggigt. 

Vi fick en härlig dag i skogen hur som helst. Myggen höll sig borta dessutom, så vi njöt i fulla drag. Nu går torken för fullt. I morgon har vi perfekt torkad Karl-Johan inför vinterns middagar. 

Vilken fröjd att gå i denna skog!

Hmmm - trappor.... bor det någon där?

Karl - Johan = favoritsvampar

Inte dumt med kantareller heller....

Och så lite blandsvamp som blev till en härlig kvällsmacka. Mmmmm....

18 kommentarer:

 1. Härlig skörd av olika svampar! Fint att ha under resten av året!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Bättre sent än aldrig skrev jag i en kommentar i en blogg idag Skriver samma sak hos dig. Äntligen kom den - den efterlängtade sommaren. Det är samma här: riktigt varmt under dagen i solen, men kallt på morgonen och speciellt under kvällarna.

  Å Karl-Johan är faktiskt min favo svamp, klar etta för mig, följt av kantareller. Fördelen med de sistnämnda är egentligen att de aldrig innehåller maskar, vilket Karl-Johan nästan alltid gör... om du förstår vad jag menar;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig skog! Och du måste vara kunnig på svamp. Jag plockar bara de olika kantarellerna.
  Solen är härlig och jag gillar att det är kyligt på nätterna, sover mycket bättre då :) Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Ååååå så gott, jag hoppas på en tur i skogen snart. Min favorit är också KarlJohan, mums.
  /kiki

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken svampskörd! Så härligt och gott! Fick ni någon förklaring till trapporna? De är som komna ur en film!
  Min dotter och hennes kusiner hade inte planerat förlovningarna tillsammans. En kusin förlovade sig i juni, dottern i juli och så den andre kusinen bara en vecka senare. Rena ketchupeffekten!

  SvaraRadera
 6. Det där såg ut att vara en toppendag och med god behållning dessutom.
  Är det något skogstroll som bor däruppe bland stenarna?

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen underbart att ströva runt i skogen, särskilt när myggorna håller sig undan. Vilken härlig svampskörd ni fick med er hem dessutom. Underbart!

  SvaraRadera
 8. Laila Lindroos17 augusti 2015 07:36

  Härligt med skogsdagar/naturdagar tycker även vi. Ju mer matnyttigt man hittar desto roligare o trevligare. Kram

  SvaraRadera
 9. En rejäl skörd du fått där och visst är det härligt att andra i skog och mark och en varm och solig höst är inte att förakta. Jag gillar de höstar som blir fina och tänk jag tror att det blir många soliga höstdagar i år.Tummen upp här.

  SvaraRadera
 10. Så vackra bilder från en härlig dag :) Bilden på trapporna med mossa var ju förbryllande... Har det stått ett torp där, eller vad kan det vara?

  Jag gick mycket i skogen tidigare, men nu känner jag mig utmanövrerad av alla vildsvin så det är litet obehagligt tycker jag. Nästan varje gång jag är i skogen ser jag antingen en flock vildsvin eller älgar. Skulle gärna slippa se båda...

  SvaraRadera
 11. Ingen dålig skörd och så vackert det gör sig på bild. Det är härligt att gå ute i skogen, fridfullt. Hoppas vi får fortsätta njuta av sensommaren ett tag till.

  SvaraRadera
 12. Ååååå, Karl Johan, godaste gott och tillsammans med kantareller dom svampar jag kan och plockar. Här är trots att vi hittills haft en dålig sommar för torrt för svamp just nu. En liten, liten Karl Johan hittade jag häromdagen. Vilken otroligt vacker skog!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder från naturen däruppe i norr. Visst är det en njutning att gå i skogen och plocka svamp, det gjorde ofta när vi bodde i Stockholm. Färgstarka bilder på skörden :-)

  SvaraRadera
 14. Så fint i din skog! Och mycket svamp uppenbarligen!

  SvaraRadera
 15. Flott å gå i skogen og plukke skogens gull !
  Ser ut som det var ein herleg tur.
  Fine bilder.

  SvaraRadera
 16. Vilken fin skog du har där... och vilken härlig svampskörd :) För ett par veckor sedan såg det såå lovande ut i markerna häromkring, men det kom av sig och nu är nästan allt borta p.g.a. torkan. Hittade en prima kungschampinjon och en fin blodchampinjon härom dagen... kantarellerna har torkat bort - tur att jag hann få lite i frysen tidigare i somras. Det jag saknar allra mest är karljohan, som är en av mina absoluta favoriter... och sillkremlor... suck. Visserligen är det skönt med lite sommar, men jag skulle inte klaga om vi fick några ordentliga regnskurar.

  SvaraRadera
 17. Här är så torrt nu att svampen har kommit av sig helt. Stolt fjällskivling och champinjoner brukar finnas överallt men inte detta år. Har skrivit upp ditt recept på svalkande drink. Det är svårt att hitta något som inte är för sött, inte för starkt osv under varma sommarkvällar.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 18. Det är härligt att gå omkring i skogen. Man upptäcker nya saker där varje gång även om man går samma stigar.

  SvaraRadera