söndag 21 augusti 2016

Färgstarkt

Sen augustihelg. Vist - sommaren är över, men ännu är dagarna ljuvligt varma och frosten har inte nypt de senblommande växterna i rabatterna. Håller tummarna för kylan håller sig borta någon vecka till så höstfloxen hinner slå ut. Det gjorde den inte i fjol. 

idag blev det en skogsrunda med yngsta barnbarnet. Hittade några smörsoppar, sandsoppar och björksoppar - och till all lycka en fin Karl-Johan. Inte många svampar, men vi hann före masken så det blev gott och väl till en varm smörgås med smörstekta delikatesser direkt från naturens skafferi. 
8 kommentarer:

 1. Vilka otroligt vackra, färgstarka bilder du tagit! Sensommaren kan verkligen vara vacker och god :)

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder! Men sommaren är väl inte över.... För mig är det sommar augusti ut.

  SvaraRadera
 3. laila lindroos21 augusti 2016 20:29

  åh vilka bilder som alltid lika fina, å svamp hittade ni. Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder du tagit och den smörstekta svampen får det att vattnas i min mun. Den blåa bollen är det en dahlia? Frågar, för en sån vill även jag ha!

  SvaraRadera
 5. Svamp är jättegott, får ta tag i det om vi får lite mer regn. tredje bilden blev min favorit här.

  SvaraRadera
 6. Så härligt det blommar hos dig!

  SvaraRadera
 7. Visst finns det fortfarande färgklickar att hitta i trädgården, även om den senaste tiden regnande tagit hårt på många av skönheterna. Dina ser ut att ha klarat sig bra och finfina bilder av dom har du tagit.

  SvaraRadera
 8. Precis som du så har även vi fortfarande ett helt fantastiskt väder med sommartemperaturer. Hur det ligger till med svamp i skogen vet jag inte. Men vad jag vet är att Karljohan är min absoluta favo. Den slår till och med kantareller.

  Dina bilder på alla de fina blommorna är helt suveräna, men min favo blir nog ändå svampmackan - dregel, dregel...

  SvaraRadera