tisdag 27 december 2016

Sopor

Efter mina år på kommunens miljökontor har jag snöat in på avfallshantering, så till vida att jag kollar in hur den sköts - eller inte sköts - på de platser jag besöker. I Boden ligger vi långt framme på det området. Har sorterat vårt avfall i många år och gör biogas av matavfallet t ex. 
I Fuegirola sorteras det också. Dessutom snyggt och prydligt runt kärlen. Uppsamlingen av avfallet sker i många fall i källare/parkeringshus under jord. Bara nedkastet finns på gatuplan. Uppe på Gibraltarklippan hade man satt upp speciella apsäkra sorteringskärl. Man skulle trycka ner en klaff med foten för att komma åt öppningen för att slänga sitt skräp. Undrar om aporna inte klurar ut det till slut...

Fuengirola

Istan

Gibraltar
 

3 kommentarer:

 1. Så snyggt och prydligt det ser ut på dina bilder! Där har vi något att försöka leva upo till.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ibland undrar jag om vi nollåttor borde göra ett studiebesök i Boden eller heller i Fuengirola, där det är varmare;-) Vi har iofs också sopstationer som dock endast går att nå med bil, då det ligger utanför tätområdena. Med andra ord så slänger folk sina grejer lite varstans. Speciellt Stockholms innerstad kan vara riktigt skräpig.

  SvaraRadera
 3. Ordning och reda ser det ut.
  Kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.