söndag 18 december 2016

Gibraltar

Nyss hemkommen från en tripp till södra Spanien. Härligt att uppleva långa dagar till skillnad från de få timmars dagsljus vi har här i norr den här tiden på året. Mindre härligt var vädret. Värsta regnovädret sedan 1989 drog fram över Costa del Sol under några dagar. 

En dag for vi till Gibraltar och tog oss givetvis upp på toppen av klippan. Dimman skingrades och vi hade en fantastisk utsikt över omgivningarna. Och träffade förstås några av de ca 100 vilda makakerna som bor däruppe. Nåja - vilda är väl lite att ta i. De har ju blivit så vana vid människor att de hoppar upp på både folk och bilar, sugna på något ätbart. Numera är det faktiskt straffbart att mata dem. 

Jag som trott att Gibraltar är den sydligaste spetsen av Europa. Så är det ju inte - lika lite som Norkap är den Nordligaste...  
14 kommentarer:

 1. Kollade kartan på kul, Cypern ligger mer söderut. Jättesöta bilder på aporna, speciellt den där en får pälsrensning.

  SvaraRadera
 2. Söta är de i alla fall! Måste ha varit en spännande resa! :)

  SvaraRadera
 3. Åh, jag min djurälskare. I min ungdom ville jag bli naturfotograf, åka runt i världen och fota, men kärleken satte stopp för de planerna. Men, såna där upplevelser blir jag alltid smått avundsjuk på.

  SvaraRadera
 4. Så härligt att få lite mer soltimmar så här i den mörkaste tiden på året! Aporna är söta och spännande att få en sådan närkontakt med dem.

  SvaraRadera
 5. Måste vara härligt att få ett avbrott i vintermörkret!

  SvaraRadera
 6. Sån otur med vädret! Jag har en bekant som bor där året runt och han rapporterade 105 mm regn och bara 12 grader varmt, men så kan det vara när man är på semester.
  Jag satt isolerad en hel dag förra året när jag var på Sicilien. Det regnade så att bilar spolades ut i havet och det var livsfarligt att gå ut.
  Så fina bilder på aporna!
  Ha det gott i vintermörkret!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Skönt att resa bort från vintermörkret! Du reste till Spanien, jag till Kuba. Hoppas att vi båda är lika nöjda! Makakerna är trevligast på lite avstånd tycker jag, gillar inte när de blir för närgångna och pockande.
  GOD JUL!

  SvaraRadera
 8. Snacka om taskig tajming med vädret! Nu har regnovädret dragit vidare österut och vi är glada att vi inte hann iväg till vår favo plats Benidorm.
  Å visst uppskattar man att det inte blir mörkt förrän klockan 18:00 därnere.
  Toppen bilder på aporna. Gillar den mamma/pappa-bebis bilden bäst, även om löss är inte min grej;-)

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder på aporna! Ja, jag har hört att det är ovanligt dåligt väder där nere. Trist förstås, men ni verkar ha haft en fin resa i alla fall!

  SvaraRadera
 10. Där har jag också varit, men i bättre väder. Hoppas att ni i alla fall fick några soliga dagar? Du fick finfina foton på aporna!

  SvaraRadera
 11. Trist att vädret vart så men man kan inte styra det. Själv är jag lite rädd för apor som är så pass tama att dom hoppar på oss människor. Var en gång i Indien vid ett tempel som hade apor överallt, runt bilen, på taket och öppnades dörren skulle dom in i bilen. Jag tordes inte gå ut förräns dom hade lyckats få bort alla aporna från bilen.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jag trodde Malta var sydligast ... fast utan apor, då!

  SvaraRadera
 13. Så här års kan man inte vänta sig riktigt sommarväder i Spanien. Men som sagt , det är inte
  mörkt hela dagen. Roliga foton på aporna.
  Ha det bra och jag önskar dig en riktigt GOD JUL.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 14. Önskar dig en riktig GOD JUL, och ser fram emot lika underbara foton från dig under nästa år!
  Kramar Karin

  SvaraRadera