söndag 12 februari 2017

Man tager vad man haver...

Söndagkväll igen. Veckorna rusar fram - liksom helgerna. Fördelen när man i stort sett styr över sin egen tid är att det inte har så stor betydelse vad almanackan säger att det är för dag. Man gör det bästa av den dag som är.

Kvcksilvret har pendlat mellan minus 22 och plus 2. Tossigt värre. Vadå vinter? Tack och lov finns det snö kvar som lyser upp i mörkret. Kollade just solens upp- och nedgång för min plats på jorden. Vi har haft dag i 7 timmar och 59 minuter denna söndag. Ungefär 3,5 timmar mer än för en månad sedan. Härligt att ljuset återvänder - och solen värmer redan. Men, men - än så är det långt till vår.... 

Helgen har bjudit på allt från biodlarmöte till hockeymatch. Däremellan lite fotoexperiment och så mat förstås. Vi är lyckligt lottade som kan plocka fram en bit älgkött ur frysen och ta fram en näve torkad Karl-Johan att göra sås på. Potatis köper vi från odlaren i närheten. Tar det vi vill ha och svischar betalningen. Vips har vi en delikat middag. Det mesta ekologiskt.

8 kommentarer:

 1. Ja ni är ena lyxlirare som har tillgång till älgkött. Här får vi minsann betala en bra slant för samma kött. Din middag såg verkligen oerhört god ut ...

  SvaraRadera
 2. Härligt att ljuset kommer tillbaka och att dagarna blir längre! Vilken temperaturskillnad!
  Din mat ser väldigt god ut! Älgkött med svampsås, mums!!
  Här är vi sedan några veckor tillbaka insvepta i en grå filt med "ickeväder" Idag ser det ut att klarna upp så vi får kanske se solen vi också.

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart när man kan gå i frysen och plocka fram lite egenproducerat att äta. Förr var det enbart sådant på bordet, men nu får industrin hjälpa till ibland.
  Fotot av din avblommade tulpan är jättefint!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Det var verlkligen härligt att få se solen under helgen. Med den gnistrande snön blir man glad och pigg. Älgkött är härligt att ha i frysen, det finns så mycket gott man kan göra av det.

  SvaraRadera
 5. Maten skulle jag kunna dö för - såååååå god. Älskar vilt och svampsåser... och resten:-)

  Lite glest var det nog på hockeymatchen. Hockey är inte riktigt min grej, men jag hoppas att Boden vann.

  Vinterbilden är ju ett vykort - WOW!

  Min man brukar säga att livet som panschis är lika med att alla vardagar känns som helgdagar. Åsså vet han inte vilken dag det är i kalendern. Har inte kommit dit än;-)

  SvaraRadera
 6. Det ser jättegott ut, kom hem i natt från ett kvällspass på jobbet. Just nu kör jag 5-2 och nästan varenda blogg jag går in på har matbilder. Blir bara hungrigare och hungrigare den här natten :)

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga helgbilder! Matbilden är fantastisk! Ja, det är bra att kunna ha lite ekomat hemma! :) Ang. din kommentar på min blogg. Stackars kisse som du sett på youtuben! Jag har själv sett en granne som inte tog hand om sin katt och den katten hade filtade tovor på hela ryggen så det såg ut som dynor på honom. Plus att han var så överfull med fästingar så det var galet! Jag ogillar skarpt när man inte tar hand om sina djur!! När det gäller Tufsen, min katt, så är pälsvården minimal! Alla mina katter har väldigt lättskött päls så jag kammar bara lite då och då! Kanske någon gång i månaden! Uppkommer en tova (vilket det sällan gör) så tar jag den direkt! :O)

  SvaraRadera
 8. gå ut och ta ett glas och vin ihop med eller nåt annat trevligt. Hör gärna av er till mig. Tips på hur man på bästa sätt sprider sin blogg? Jag vill ha tips på hur man sprider sin blogg! Hur gör ni för att folka ska hitta till er? Några smarta knep och tips? Lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun m.m. Jag fick min aspergers diagnos vid vuxen ålder och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund. Tillläggs handikapp: Autism, utvecklingstörning m.m. Denna blogg handlar om att leva med flera diagnoser samtidigt, och kämpa för att få rätt vård. Samtidigt som man lever ett vanligt liv, pussla mycket med våra hundar och försöker få bort den negativa attityden kring psykisk ohälsa. Detta är en blogg om att inte alltid fungera som samhället begär. Jag har en blogg där jag skriver om diagnoser, psykisk ohälsa och vill lyfta fram min blogg eftersom målet med den är att skapa en gemenskap, öka kunskapen och minska tabun. Min blogg är lättläst eftersom jag själv har uppmärksamhetsproblematik så är det viktigt att text och uppbyggnad den och av bloggen är enkel. Därför har jag valt att vara enkel i mitt språk, inte göra allt för långa inlägg och hålla mig till ämnet. Själv står jag under medicinering. Jag har en önskan om att nå ut till så många som möjligt, om en person upplever ensamheten som mindre påtaglig genom igenkänning från nått jag skriver så har jag lyckats. Men desto fler desto bättre. Att dela erfarenheter med varandra är en viktig del i utveckling. En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit men däremot lever jag mycket riktigt som en. Mycker förtryckt av depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända? Har insett både ett och annat. Många finns inte för mig, Jag saknar en vän som kan ställa upp för mig och lungnar mig och tröstar mig. De tröstar, lugnar mig och förstår. De kommer med de allra klokaste orden som endast en vän kan säga och det gör mitt hjärta blödigt. Hör gärna av er med synpumkter m.m. Hoppas på svar! Har det så gott!
  Jag postar inläget och hoppas på det bästa.

  Många vänliga hälsningar från Mia.

  Mina bloggar och information:

  http://nouw.com/familjenannorlundan
  http://hemmamammafru.bloggplatsen.se
  Istagram: Mammatvabarn
  E-mail: happy0@home.se

  På återsende!

  // Mia.

  SvaraRadera