måndag 21 januari 2019

Bok

Tid tog det men tänk att jag rådde projekt kokbok i land till slut! Jag närde en idé i flera år att göra en egen kokbok. Samlade foton - till min mans stora förtret, han fick inte börja äta av maten innan jag var klar med mina foton. Och så testade jag och skrev jag ner recepten. Dels handlade det om min mammas goda maträtter och dels egna favoriter. Tanken var att mina döttrar skulle få denna kokbok med godsaker både från min och deras barndom samlade på ett ställe. Postit-lappar försvinner ju så lätt...
Lyssnade och lärde av Moderskeppets kurs - det gäller ju bland annat att bestämma inriktning och dessutom begränsa sig så det inte blir för yvigt. Och så hitta en fotoboksfirma och göra layout. Inte det lättaste. Men så skoj att fixa med och härligt när boken kom i brevlådan.


Veckans tema är Bok hos Sanna med bloggen Gems Weekly Photo Challenge.

15 kommentarer:

 1. Strongt av dig! Vilket matnyttigt projekt att ro i land! Ska vid tillfälle prova några av recepten, de är säkert riktigt goda!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ser fantastiskt fint ut. Verkligen proffsigt med både bilder och text. Grattis!
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Så bra gjort av dig att ro detta iland! Stort Grattis till väl utfört verk! Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt starkt och duktigt jobbat, wow! Härligt, grattis!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt! Och att gå från tanke till handling är ju också ett projekt. Så fint du lyckades! Säkert kan många få glädje av denna bok.
  Tack för recepten du publicerade här.
  Tack för en jättefin tolkning av veckans temaord.

  SvaraRadera
 6. Det var ett bra jobb! Och vilken trevlig bok att få!

  SvaraRadera
 7. vad kreativ du är! Snyggt jobbat =)

  SvaraRadera
 8. Härligt att du har gjort en kokbok! Ett sånt omfattande projekt, men jag förstår att det har varit roligt och att det var en skön känsla när boken kom med posten. :-)

  SvaraRadera
 9. Ååå, så flott bok med gode oppskrifter.
  Fantastisk for kommened slekter å bla i den.
  Tusen takk for middagstips.
  Helsing Anne-Mari

  SvaraRadera
 10. Två själar och en tanke kan man kanske säga, för jag har också gjort en kokbok av mina recept. Grunden är en handskriven receptbok som jag fick av min mamma när jag gifte mig. Där fanns recept från farmor, fastrar och mostrar och mammas egna förstås och sen har jag fyllt på med svärmors och svägerskors recept. Det tog lång tid och jag hade inte råd att lägga upp så många foton, men till slut var boken färdig och lagom till jul kom det 4 exemplar. Så roligt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 11. Vilken jättebra idé! Kul för dina barn. Jag har sparat alla mina recept i en pärm. Kopierat och gjort pärmar till mina barn. Sen skannat in allt också så de har alla recept digitalt.
  Förstår att barnbarnet blev lyrisk över julklappen med ridlektionerna!

  SvaraRadera
 12. Smältsillen var ju en höjdare, så enkel och förmodligen supergod! Vilken bra idé att göra en kokbok till familjen! Jag har tyvärr inga ärvda recept men har samlat egna i en herrans massa år!

  SvaraRadera
 13. Vad kul för dig och kommande generationer i din familj. Extra mysigt att läsa om din mammas favoriter som fick vara med i boken. Grattis till att du "rodde båten i hamn".
  Är din make tacksam nu för att han får varm mat och slipper vänta på att allt fotande är klart?
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 14. Det var verkligen bra gjort att göra en egen kokbok!! Jag är verkligen imponerad! Jag kan föreställa mig att dina barn uppskattar gåvan, själv önskar jag att jag hade några av mammas recept kvar men tyvärr fanns de inte nerskrivna eller så är de försvunna.

  SvaraRadera
 15. WOW! Såååå impad jag är nu! Måste ha känts helt underbart att ha gjort en så fin kokbok och förverkligat sin dröm. Himla roligt att både du och jag har gjort en egen bok. Å layouten i din bok är riktigt lyckad. Stort GRATTIS!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.