tisdag 29 januari 2019

Fil

Livet som passionist är inte dumt. Mat- och sovklockan gäller ofta. Frukosten njuter jag nog mest av. Att kunna äta i lugn och ro i värmen från brasan kaminen. Och så lösa korsord eller läsa något intressant efteråt. Just nu är det frökataloger. Hittade Impectas på nätet. Så bra att kunna läsa på "paddan".

På frukostmenyn står Norrmejeriers ekologiska A-fil, egen müsli, färsk frukt - denna morgon banan, kiwi och hjortron. Ett kokt ägg från hönor som mår som hönor ska göra hos våra vänner utanför staden. Och så en balja nybryggt te.


Detta är min tolkning av temat Fil hos Sanna med bloggen Gems Weekly Photo Challenge

19 kommentarer:

  1. Räcker så gott, mums, nu blev jag frukosthungrig.
    Fin bild!

    SvaraRadera
  2. Till och med jag som aldrig äter frukost - ooooops, dreglar när jag ser denna läckra bild. Mums säger jag bara. Om någon gjorde den åt mig skulle jag nog äta den med stort nöje. Jättekul att du inte gynnar Arla utan Norrmejerier. Här i nollåttaland har vi bara Arla och Valio. Så himla synd, skulle hemskt gärna vilja gynna ditt lokala mejeri!
    Köper också ägg av frigående höns, men det är ju också kedjor som säljer dom. Är uppväxt med höns och minns än idag den ljuvliga smaken och utseendet av ett "riktigt" löskokt ägg.
    Ett otroligt aptitligt bidrag till temat:-)

    SvaraRadera
  3. Härlig tolkning! Fil är god och nyttig frukost, men så här på vintern blir det oftast gröt istället ... men under sommaren blir det mycket fil och helst Fjällfil :)

    SvaraRadera
  4. Åh, vilken bra start på dagen!

    SvaraRadera
  5. Frukostmys, en härlig start på dagen!

    SvaraRadera
  6. Det låter som en perfekt frukost!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  7. Din frukost ser så god ut! Snyggt tolkat =)

    SvaraRadera
  8. Vilken fin start på dagen! Lugn och ro och att äta det du tycker om. Jättefin tolkning av veckans tema.

    SvaraRadera
  9. Vilka fina mornar du har! De krispiga tulpanerna förgyller frukosten ytterligare. A-fil är god, men kefir gillar jag bäst. Korsord hör ihop med frukosten som hos mig nog närmast kan kallas brunch

    SvaraRadera
  10. Det är härligt och även om jag inte är passionist ännu och verkar vara född helt fel år så njuter jag av de där helgfrukostarna som alltför ofta blir bruncher för oss. Brasan får jag avstå från här i stan men det ser verkligen ljuvligt ut.

    SvaraRadera
  11. Mums!Går det bra att beställa en frukost framför brasan? :) Jag hade gärna testat den filen. Vi saknar Öresundsfilen som vi alltid åt under våra Skåneår.
    Fotot är väldigt inbjudande. Det var därför som jag inte kunde låta bli att bjuda in mig själv.
    Korsord löser jag ofta när jag äter/fikar själv. Bra motion som oftast inte ger träningsvärk.
    Kram Bosse

    SvaraRadera
  12. Så skönt att ha "helgfrukostar" 7 dar i veckan. :-)

    SvaraRadera
  13. Det ser ut som en underbar frukost, med fil, ägg, te, frukt och lugn och ro! Fantastiskt!

    SvaraRadera
  14. Låter som en underbar start på dagen=)

    SvaraRadera
  15. Spørs om jeg må lage meg en slik frokost i morgen...

    SvaraRadera
  16. Så där ser även min frukost ut men inte alltid med ägg.
    Stort grattis till att du rott iland en kokbok.
    Ha det bra!
    Kram Viola

    SvaraRadera