måndag 4 februari 2019

Skär

Veckans ord - skär - hos Sanna med bloggen gemsweeklyphotochallenge lockade mig att leta i arkivet efter skära/rosa blommor. Tvista kan de lärde förstås om färgen är skär eller rosa. enligt synonymer.se är det samma sak - ljusröd. Numera använder man väl mer rosa om den nyansen. Skära var damers "benkläder" förr. Hmmm grisskära kanske t o m. Romantiskt värre.

Denna årstid är ju inte min favorit. Grått i många nyanser där ute, rätt vitt också. Förutom stor del av dygnet som faktiskt är svart. Utetempen alldeles för långt under nollan alldeles för länge. Över en månad sedan vi hade över minus 20 C. Den har snarast hållit sig mellan 25 - 30. Närförrådet av ved minskar oroväckande. Tur att vi har att fylla på med. Och tur att vi är hemma och kan elda denna tid. Elräkningen lär ha slagit rekord annars. Roligare kan man ha för pengarna.

Känns bra att vila ögonen på något färgrikt just nu. Och börja kika i frökatalogerna...
20 kommentarer:

 1. Vackert, känns vårfräscht med idel rosa blommor!

  SvaraRadera
 2. Helt underbara blombilder! Den sista bilden är en favoritblomma - stjärnflocka heter den väl. Den hade vi i vår gamla uppvuxna trädgård och jag saknar den.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Så vackra foton! Ser att du också har en Stjärnflocka. :-)

  SvaraRadera
 4. Blommorna är så fina att jag skulle säga att de är rosa;-) I och för sig absolut inte min favoritfärg, men rosa blommor gillar jag faktiskt.
  Fantastiskt fina bilder förresten.
  Ja, ni har verkligen haft kallt i norr. Här har det varit relativt mild, men igår natt slog vi rekord för den här vintern med -11,9 grader, vilket nollåttorna inte gillar, då det alltid medför kaos i tågtrafiken och på vägarna.

  SvaraRadera
 5. Ha du gjorde som jag....valde att visa lite fina skära blommor! Ha en fin tisdag

  SvaraRadera
 6. Oj, det finns en vår och en sommar, tack för vackra bilder som visar det=)

  SvaraRadera
 7. Underbart med skära blommor! Uppiggande i denna gråa vintertid.

  SvaraRadera
 8. Tack för detta vackra uppiggande bidrag till veckans utmaning. Har också tolkat det som att skär/rosa är detsamma. Men jag tänker nog också mer på "benkläder" när jag hör just "skär".

  SvaraRadera
 9. Åhh så vackra bilder och jag du har fått med mina favoriter, Pioner och Stjärnflocka! Ljuvliga skära toner i denna vita, karga årstid.

  SvaraRadera
 10. Sommerblomster er magiske og lukter veldig godt, nå er det ikke mange månedene til en kjenner blomsterduften igjen.

  SvaraRadera
 11. Härliga rosa blommor och du har ett finns ljus i alla, speciellt i den sista. Jag håller med dig i hela din text förutom att vi inte behöver elda och det är en av anledningarna att vi inte varit på ön i vinter, för kallt. Just nu har vi -26 och jag fryser inomhus även om det inte är kallt så visst längtar jag efter en brasa, en annan behagligare värme.

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 12. Snyggt! Vi behöver lite färg nu. Här är vitt eller grått, det varierar!
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 13. Ljuvliga skära blomster! När köldperioden blir så lång som du säger och man knappt kan vistas utomhus då tryter tålamodet även för en vinterälskare som jag. Men tack o lov har det inte varit fullt lika farligt här och nu väntas nästan nollgradigt resten av veckan. Perfekt inför sportloven som börjar!

  SvaraRadera
 14. Helt underbara blommor! Härligt att drömma sig till en annan lite ljusare och varmare årstid för ett tag. Sen kommer man snabbt tillbaka till verkligenheten :) Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Jag förflyttar mig också gärna härifrån åtminstone i tankarna. Jag kan inte klaga på kyl för det har bara varit enstaka dagar under nollan. Desto mer av regn, dimma och blåst. Njuter av dina blommor.

  SvaraRadera
 16. Mycket vackra närbilder på blommorna.

  SvaraRadera
 17. Du hittade riktigt fina foton i ditt arkiv.
  Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 18. Vackra skära blommor!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera