tisdag 3 september 2019

Honung

Årets honungsskörd är slungad och våra flitiga husdjur har fått sitt vinterfoder. Nu är snart kylan här och vi tror och hoppas att våra samhällen är så starka att de klara av att hålla värmen under den långa vintern. Nästa gång vi tittar till dem blir under vårvintern - sådär i mars -april - för att se om de varit ute och rensningsflugit. Första tecknet på att de klarat vintern.

Intressant hobby detta med biodling. Nytta gör de ju också dessa fantastiska varelser. Utan dem skulle vi inte få mycket att äta.... Och som bonus får vi honung. Detta fantastiska, naturliga livsmedel som inte bara är ett sötningsmedel för mat och bak utan har en hel del andra egenskaper bl  a medicinska.

Len är temat för Sannas fotoutmaning Gemsweeklyphotochallenge. Det är en egenskap jag verkligen tillskriver honungen som sådan. Och så blir man rätt len i munnen också vid direktkonsumtion :-)


11 kommentarer:

 1. Honungskakan är vacker och jag håller tummarna att bina överlever vintern. Lämnar ni kvar honung till dem?

  SvaraRadera
 2. Vilken jättefin tolkning av temat. Och kan tänka mig det är både spännande och intressant med era bin. Roligt att få veta mer. Honung är bra till mycket och vi köper den nu på "Bondens marknad" och där är den tämligen färsk. Och visst är den len.

  SvaraRadera
 3. Mmmm nyslungad och len. Det är mycket arbete med att ha bin - men ett mycket viktigt arbete. Nu hoppas vi på en lagom kall vinter så att de klarar sig. Superfin tolkning =)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tolkning du gjort, så bra jobbat av er att syssla med så len bisyssla! Underbara bilder, goa för gom o själ :-)

  SvaraRadera
 5. Den tolkningen lär du nog bli ensam om. Otroligt bra tolkning, som jag aldrig själv skulle ha tänkt på. Tycker du är riktigt, riktigt duktig med din biodling, speciellt med tanke på att du bor i Boden och inte i Skåne.
  Håller tummarna att dina husdjur klarar sig över vintern.

  PS. Ifjol läste jag att det var så få bin och humlor på grund av den extrema värmen. I år har jag sett otroligt många bin och speciellt riktigt "feta" humlor. Kul:-) DS.

  SvaraRadera
 6. Honung är lent för halsen och du har dom perfekta bilderna, illar speciellt den sista.

  SvaraRadera
 7. Mmmm, jag har avstått socker i tjugo år men lite honung i mitt te vill jag inte vara utan, så lent i gommen!

  SvaraRadera
 8. Biodling är verkligen intressant som jag sett på nära håll för min svärmor hade bin under lång tid. Honung är verkligen len i både smak och konsistens. Mycket bra tolkning av temat!

  SvaraRadera
 9. Så fina bilder från er honungstillverkning. Eller det är ju bina som tillverkar den, men det vill ju till en del insatser innan den hamnar i burken. Jag hade en farbror som hade några bikupor längst ner i deras trädgård och man tyckte det var väldigt spännande när han tog på sig skyddsutrustningen för att gå ut till bina.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder. Ja, vad vore vi utan våra kära bin. Jag tycker naturen och vår jord vi lever på är unik och vi ska verkligen vara rädda om den. Bina är fantastiska och så ger dom oss så mycket i gengäld vi kan njuta av.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.