måndag 6 april 2020

Klippa

Veckans tema hos Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge är Klippa. Det första jag tänker på i den vägen är betydelsen att vara en klippa - stå orubblig, stadig och trygg fast hela havet stormar runt omkring. Som Anders Agnell och hans kollegor på folkhälsomyndigheten i dessa overkliga Coronatider.

Klippa kan man göra bara man har ett lämpligt verktyg. Roade mig härom dagen med att fota saker från A - Ö här hemma. Moderskeppets tips på att-göra-saker i karantänstider. Riktigt kul!Så finns det ju klippor av sten. Små och stora av alla de former och arter. Där blev det en dykning i det djupa arkivet.

2015 gjorde jag och min man en resa till fina Malta. Bodde en vecka på Gozo och en på huvudön Malta. Utforskade öarna per hop-on-hop-off-bussar. Enkelt och smidigt. Bland annat såg vi det berömda Azurfönstret på Gozo. Välbesökt turistmagnet av kalksten, som ett par år senare rasade ihop.


En annan klippa är Taffelberget vid Kapstaden, som vi besökte i december 2019. Hade turen att vi kunde åka upp med linbanan på morgonen och uppleva den fantastiska utsikten över staden och havet runtomkring. Klippan är ofta höljd i dimma och dessutom blåser det ofta så hårt att linbanan inte kan köras.10 kommentarer:

 1. Fina klippor från platser jag inte besökt!
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det var rejäla klippor! Vore kul att se sig omkring på Malta, har varit där ännu. Till Sydafrika kommer jag nog aldrig. är inte något önskeresmål för mig. Det beror kanske på att jag inte gillar sydafrikanska viner.
  Ha det gott och akta dig för Coronaviruset

  SvaraRadera
 3. Bra att du också tycker att Anders Tegnell är en klippa. Brukar inte lita på myndighetspersoner, men den killen litar jag faktiskt på. Trots att hade noll erfarenhet av att stå i rampljus så har han anpassat sig otroligt bra. Lugn, säker och förtroendeingivande. Reagerade starkt på när han fick så mycket skit i början.
  Dina andra klippor är imponerande. Kul att ni också fick se Azurfönstret innan det rasade ihop. Å att ta den linbanan med det passande namnet Priceless måste ha varit ett riktigt äventyr. Antar att linbanan inte var ett alternativ för högrädda personer.

  SvaraRadera
 4. Att ha en klippa vid sin sida är värt mycket och i olika sammanhang och inte minst nu. Instämmer helt i att jag också tycker Anders Tegnell står som en klippa när det blåser.
  Oh, Kapstaden och Taffelberget. Har ännu inte varit i Sydafrika men hoppas än på att komma dit. Nu fick jag ju titta på Taffelberget. Tack! Azurfönstret på Gozo har jag sett. Var förr en del just på Gozo och dök. En fin tolkning!

  SvaraRadera
 5. Kul med ditt projekt att fota saker hemma från A-Ö. Något att ta till i dessa coronatider om man har långtråkigt :-). Sydafrika kommer jag aldrig att åka till men kanske Malta, där jag aldrig heller har varit.
  Glad Påsk önskar Ingrid

  SvaraRadera
 6. Vilka spännande klippor och vilken tur ni hade som fick se det där Azurfönstret innan det rasade ihop. Moderskeppets tips låter skoj men för närvarande har jag massor att göra på jobbet men om jag blir permitterad så ska jag ha det i åtanke.

  SvaraRadera
 7. Flotte klippor. Har aldri vært på Malta, men en gang ... kanskje. :)

  SvaraRadera
 8. Hissnande bild på linbanan.

  SvaraRadera
 9. Exklusiva klippor! F ö tycker jag din headerbild är jättefin.

  SvaraRadera
 10. Heisan, litt hyggelig å se steder vi har vært begge to. Jeg har ingen digitale bilder fra Gozo, men albumet fullt av papirbilder. Jeg gikk opp på Table Mountain. Det var litt av en tur. Måtte gispe etter pusten flere ganger, men nådde toppen til slutt. Litt av en seier. Tok kabelbanen ned! Flotte klipper du viser og ekstra kjekt å ha vært der også da ;:OD)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.