onsdag 12 augusti 2020

Ritsem

Har just återvänt från en annorlunda och ljuvlig fjälltur. Bekvämt inlyft med helikopter någon mil in i fjällvärlden. Landade på en hjortronmyr fyll av mogna bär. Tältade några meter från myren med jokken porlande på andra sidan. Drog upp röding till middag och plockade några liter hjortron. Kanonväder och minimalt med mygg. Njöt länge vid elden på kvällen.
Hämtades upp av helikoptern dagen därpå efter lunch. Lyxigt och suveränt även för mig som har fötter som spökar....6 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk utflykt och så fina bilder du tagit!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen ett fantastiskt äventyr.
   Hastigt påkommet och helt underbart.
   Att man kan ha det så bra även i dessa eländiga coronatider :-)

   Radera
 2. Åh så läckert, det skulle jag också vilja göra. Vart var detta? Vi är i Sorsele just nu påväg till Kittelfjäll området, har man husbil så kan man flytta sig hihihi.
  Fina bilder som du alltid tar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår fjälltur startade i Ritsem. Bokade helikopterturen med Fiskflyg som har en bas där nere vid sjön. Vi höll till nära sjön Ravddajavrre väster om Ritsem. Googla så hittar du platserna.

   Radera
  2. Blev verkligen intresserad men nu ser jag att vi har kommit liiite för långt ner, Kittelfjäll. Ska ha det i åtanke nästa gång vi åker upp. Tack för dit svar😊

   Radera
 3. Fina bilder på ett vackert landskap.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.