måndag 28 september 2020

Grodkällan

Söndagens utfärd gick till Grodkällan, som länge funnits på vår att-besöka-lista. Den ligger utanför Auktsjaur, norr om Arvidsjaur för den som inte vet. Tur med vädret hade vi. Inte mer än lätt räknade regndroppar på bilrutan trots att väderspågubbarna lovat mulet och regnskurar. Tji fick dom och vi njöt av solen som tittade fram och speglade sig i den grönskimrande källan. 

Stigen är rejält spångad i stort sett hela vägen och delvis runt källan. Bekvämt för oss besökare och skyddar den ömtåliga naturen. intressant att se det turkosgröna, klara vattnet och bubblorna på botten som visar det höga trycket på inflödet. Inga grodor i sikte dock.

Det enda negativa var att ett antal damer - herrar brukar inte använda papper (utomhus i alla fall) - tydligen inte vet vad ett torrdass används till utan använder sig av kanten till källans utflöde som avträde och torkar sig med våtservetter som ligger i drivor där man tänkt gå.....1 kommentar:

  1. Vilken härlig miljö och så vackert det är! De där spångarna (säger man så?) är så fina.
    Det är nog många av dagens "damer" som aldrig har besökt ett torrdass, så det vet väl inte hur man ska bete sig, men att kasta våtservetter i naturen borde de väl inte begripa att man inte ska göra.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.