söndag 25 oktober 2009

Blött

Är det något som kan vara blötare än en sen oktoberdag? Tempen strax över nollstrecket, grått, murrigt och så hög luftfuktighet att det känns som ett fint duggregn i luften. Hur man än byltar på sig så tränger fukten igenom kläderna.

Skogsjobbet idag handlade om röjning och att ta reda på ett antal toppbrott. Slutklämmen på ett av säsongens mål för skogsskötseln. Lite ruskväder hindrar oss förstås inte. Snart kommer snön och då blir det inget gjort därute...

Men, men - njutbart var det inte precis idag. Så fort man kom åt ett träd så fick man en dusch. Tack och lov att hjälmen har skydd i nacken. Handskarna gick att vrida ur efter en stunds kontakt med blötfrostiga stammar. Fukt både utifrån och inifrån. Det gällde att inte stanna upp....

Njutbart är det däremot att se skogen röjd med möjlighet att växa till sig framöver.

Njutbart var också bastubadet vi fick efter dagens värv.

Helgen har inte bara bestått av skogsarbete. Vi har haft besök av barn och barnbarn också. Yngsta lillfröken, som snart blir 7 månader, gillar sina båda större kusiner skarpt. De har så mycket spännande för sig. Och de kan låta och göra konster så att damen tjuter av skratt. Storkusinerna är också så glada i den lilla damen. Väldigt måna om henne.

Nova fick sitta på första parkett när kusinerna byggde med Lego och Briomec - populära sysselsättningar. Och vilka skapelser dom kan åstadkomma! Denna gång blev det en hel Legogård med ett stort hus. På taket byggdes ett växthus - där skulle mormor få hålla till. Sola skulle jag få göra också där uppe. Omtänksamma herrar!

Efter en lång stunds koncentrerat skruvande och funderande så fixade 5-åringen en skottkärra av Briomec - något han klurat på länge.

Vad månde bliva av dessa konstruktörer när dom blir stora?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.