fredag 16 oktober 2009

Fredag igen

Vart tog denna vecka vägen?

Har man kul så går tiden fort. Och visst har det varit skoj den här veckan! Deltar i arbetet med miljökalender 2010 på jobbet. Inspirerande.....kreativt tänk... foton... texter... precis vad jag gillar att syssla med.

Har också fått igenom en fototävling till kalender 2011. Ska bli spännande att se alla bidrag. 13 bilder på smultronställen från kommunens alla hörn.

Jag har också anmält arbetsplatsen till Fair trades fikapaus på tisdag 20 oktober. En nordisk utmaning med syfte att sätta fokus på rättvis handel.


"Rättvis handel är ett samarbete mellan producenter, importörer, butiker och konsumenter. Samarbetet syftar till att förbättra situationen för producenter, öka deras tillgång till marknader och att arbeta för en hållbar utveckling. Rättvis handel ska ge producenter, främst missgynnade småskaliga producenter, möjligheten att förbättra sin levnadsstandard och arbetsföhållanden"

Det finns en hel del rättvisemärkta varor i butikerna om man letar. Kaffe, te och choklad är vanligt förekommande. Hittade marmelad också, så det blir nog skorpor från bygden med rättvisemarmelad på till kaffe eller te.

Visste du att lilla Gunnarsbyn har en världsbutik med rättvisemärkta varor? Bland de fyra största av landets ca 40 butiker. Snacka om eldsjälar..... Nu blir de också diplomerade som en av de fem första i Sverige:

"Föreningen för Rättvisemärkt och Sveriges Kristna Råd lanserar tillsammans utmärkelsen "Kyrka för Rättvisemärkt" för församlingar som främjar etisk konsumtion och rättvis handel. De fem första församlingarna i Sverige som diplomeras är Svenska kyrkans församlingar i Gunnarsbyn och Helgeand i Lund samt Svenska Missionskyrkans församlingar i Uppsala, Vetlanda och Nässjö."

Båten fick sitt vinterhärberge idag. Nu blir det inga fler turer på älv eller sjö denna säsong. Bara att konstatera - det blev inte mycket till fiske i år. Varken tid eller tillgång var på vår sida.

Ser f ö fram emot en helg i skogen. Vi har en del röjningsarbete kvar. Ett par dagsverken så borde det vara klart. Sedan får vi fundera på nästa prioritering.

Packar varm ärtsoppa i mattermosen i morgon bitti och drar iväg med fyrhjuling, motorsåg och röjsåg för ännu en arbetsdag ute i friska luften... Härligt!

Kvällens vin till räkorna: La Gascogne par Alain Brumont
En riktig höjdare till ett bra pris. 79 kronor för detta vin kan man verkligen kalla prisvärt!

En reflektion.....
"Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger - och varje gång i samma person”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.