tisdag 6 oktober 2009

Fem i tolv

Ikväll har vi gjort ett riktigt städrace i trädgården. Gillar inte alls att städa bort sommaren, så vi har skjutit denna sysselsättning framför oss ett bra tag. Det varnas för snöoväder till i morgon och då är det bäst att ha plockat undan det som inte ska bli stående ute i vinter.

Vinrankan skars med stor vånda ner och lades med kruka och långa grenar i en stor grop i trädgårdslandet. Täckte över med jord och märkte noga ut var den ligger med käppar så jag inte ska gräva sönder den till våren. Hade gärna behållit den ett tag till på verandan, men vågar inte chansa. Det var redan nu svårt att få till en grop. Efter några kalla dygn så krävdes det järnspett för att komma ner i jorden!

Varmkomposten tömdes på sitt färdigkomposterade innehåll - ungefär halva Gröna Johanna. Två stora skottkärrslass blev det med fin, svart mylla. Perfekt att använda i trädgårdsland och rabatter. Johanna fick vinterkappan på sig också, så aktiviteten där inne ska kunna fortsätta ett tag till.

Vårt ömt vårdade valnötsträd fick positionskäppar och ett skyddande täcke av syrenlöv. Håller tummarna att det inte ska frysa bort. Bara det kommer mycket snö innan värsta vinterkylan infinner sig så bör det klara sig.

Konstigt nog så är häck, buskar och träd på gården fortfarande gröna och det mesta av lövet sitter kvar. Borde väl innebära att det är för tidigt för vinter och snö...?

Hur som helst så är det inte läge att sitta ute på altanen längre. Möblerna är vintrade nu liksom våra cyklar. Om sådär sex - sju månader är det dags att ta fram alltihop igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.