söndag 11 oktober 2009

Cape East

Har tillbringat en ljuvlig helg i Haparanda. Bokade in oss tillsammans med ett par goda vänner på Cape East - hotellet som ligger på Sveriges östligaste udde - för att äta skaldjursbuffé och bo en natt i handelns metropol. Detta hotell - uppbyggt av f d studentbostäder från Hammarby sjöstad - var slutstation för Robert Aschbergs och Gert Fylkings marsch mot cancer i somras.

Lördagen började med shopping light (= halvhjärtad). Strosade runt i den Finska gallerian "På gränsen". Återvände sedan till Sverige för lunch m m på IKEA. Det var inte bara vi som hade sådana idéer. Kundvagnarna var hårdvaluta. Vi drog en nitlott där men det var nog tur, för det var ett otroligt kundvagnsrally genom varuhuset där man fick passa sig för att inte få en törn eller bli påkörd. Puh.

Våra inköp inskränkte sig till en matta till matplatsen, två gardiner och två champagneglas. Dom borde fixa en snabbkassa på detta varuhus för dom som inte handlar ett halvt bohag.

Så styrde vi kosan mot Cape East. Fick trevliga, fräscha rum med utsikt mot en redan frusen Torne älv. Efter en timmes välbehövlig siesta så var det dags för skaldjursbuffén. Den inleddes med ett glas bubbelvatten och ett ostron. Min äkta hälft sög i sig djuret med relativt stort välbehag. Hade själv lite problem.... Som förrätt bjöds det på en halv hummer. Delikat - precis som resten av buffén!

Vi blev alla mycket positivt överraskade över utbudet, kvalitén och mängden skaldjur. Där fanns fisksoppa, aioli, räkor, musslor, havskräftor, "vanlig" krabba, Kungskrabba, Västerbottenspaj och ljuvligt hembakt bröd. Allt i riklig mängd. Man fick fylla på hur många gånger som helst. Vi satt länge och njöt av alla läckerheter - tillsammans med en flaska Chablis. Perfekt kombination.

Efteråt dukades det upp ett efterrättsbord. Det vankades kladdkaka med grädde, frukt- och nötkaka, praliner av olika slag m m Mycket gott detta också.

Mätta och mycket belåtna kröp vi till kojs.

Funderar redan på ett nästa besök på detta trevliga ställe.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.