fredag 30 oktober 2009

Söndagkväll

Så var det då söndagkväll igen efter en som vanligt för kort helg. Måndagar borde vara arbetsfria så man hade en chans att vila upp sig efter helgens strapatser...

Har i alla fall varit "långledig" eftersom jag tog ledigt fredag, så jag ska väl inte klaga. Ledig var förstås att ta i - den som har jobbat i skogen vet att det inte är något latmansgöra.

Efter dagens pass så kommer förstås belöningen: En god middag. Vi är lyckligt lottade som kan plocka de flesta ingredienserna från frysen!
Lördagens meny såg ut så här:

Förrätt: Kantarellsoppa med Västerbottensflarn
Vin: Les Sétilles
En gräddig soppa gjord på gula kantareller - från Norge - är inte fel. Riven Västerbottensost som gräddas till flarn i 200 grader varm ugn ca 10 minuter var gott till. Bourgognen var ett bra val till anrättningen.

Huvudrätt: Krabba naturell med rostat bröd och två såser
Vin: En Gewurtstraminer från vår hovleverantör Roger Jung i Alsace och en KWW Chardonnay
Våra goda vänner i Bodö hade bl a med sig egenhändigt fiskad krabba senast de kom över kölen. Har faktiskt inte ätit annat än krabba på burk tidigare. Lite pilligt att få ut det matnyttiga, men man får ju lön för mödan!
Gewurtstraminern - en vieille vigne - mycket trevlig i sig, men tog över lite väl mycket. En lite enklare gewurtztraminer hade nog varit bra för att möta majonnäs - hemmagjord - och Rhode Islandsås. Chardonnayen passade bra i sammanhanget. Lite väl ekad utan mat.

Efterrätt: Gino
Vin: Asti Cinzano
Gjorde ginon på hallon och melon denna gång. Hade ingen aning om att denna maträtt är ett Svenskt påfund! Dagens lärdom. Låter ju Italienskt..... Bubblande Asti helt OK till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.