fredag 23 september 2011

Moules

- á la Mariniére..... 

Lycka att vår Coop-butik fått hem färska musslor idag! Tillredda som Fiskarhustrun gjorde och med ett gott bröd från Sörbyns bageri så är fredagkvällens middag grejad....



Recept från Arla-köket - till 4 pers:
1 1/2 kg musslor med skal
1 liten gul lök
Smör + rapsolja
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl hackad persilja
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde

Gör så här


Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt vin, persilja och peppar. Koka upp och lägg i musslorna. Koka dem under lock ca 5 min. Ta upp musslorna och lägg dem i 4 soppskålar. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner det i spadet. Låt såsen koka ihop
några minuter. Häll den över musslorna. 

Servera med vitt bröd att doppa i såsen.

Ett vitt vin från Bourgogne - Saint Veran är inte dumt till.

3 kommentarer:

  1. Mmmmmmums jag älskar musslor. Stugan i Bohuslän låg nästa granne med Bryggudden, där man kunde "hämta" musslor i olika varianter - typ pinfärska eller vitlöksrökta - och ostron för den som gillar det!
    Nu saknar jag Bohuslän.

    SvaraRadera
  2. Musslor är lätt att vara för. Vilket recept! Detta ska jag prova, you bet!

    SvaraRadera
  3. Musslor...så gott! Jag gillar också den Belgiska varianten med pommes och en god hemmagjord majjo till.

    Vi är på torpet och fyller vedlagren inför vintern. Det blev fredagsskaldjur här med, hummer och en god cava....därefter ren-racks och rött i glaset...smakade fin fint:)

    Må så gott och ha en skön söndag!

    SvaraRadera