tisdag 13 september 2011

Panorering

- handlar det om i fotokursen just nu. Det går ut på att få fartkänsla i bilderna. Rörelseoskärpa i bakgrunden och det som rörs i fokus - med skärpa. Svårt som attan, men så roligt! Vet inte hur många bilder jag åstadkommit de senaste dagarna. Papperskorgen är överfull, men några har blivit hyfsade.

Var ute under lunchen på sta´n idag och fotade allt som rörde sig. Fick en del blickar från folk som undrade vad jag hade för mig.... Bilden på den röda bilen är en bit på väg åt rätt håll. Inte riktigt skärpa - men nu handlar det om tekniken. Medan jag följer en cyklist med kameran hör jag ambulansen komma tutande. Snabb sökning för att få den i fokus. Hann inte med att få någon lyckad bild där tyvärr..... :-(

9 kommentarer:

 1. Panorering, jaså är det så det heter. Mycket illustrativt i alla fall. Det måste vara roligt att kunna "trixa" med bilder för att åstadkomma olika effekter. Svamppajen i förra inlägget inspirerade mig mycket. I morgon blir det en sådan på menyn.

  SvaraRadera
 2. Ja men du nog tycker jag att du har fått bra fart i dina bilder.....
  kul med en fotokurs...
  skulle jag också behöva.

  SvaraRadera
 3. Saabbilden blev bra tycker jag. Jag har inte försökt mig på panorering ännu, men kanske ingår det i fotokursen jag har anmält mig till, som ska starta den 26 denna månad.

  SvaraRadera
 4. Å du går på fotokurs du! Det skulle jag oxå ha gjort om jag haft en bättre kamera. Men min vanliga digitala får duga det finns ju så många redigeringsprogram här på nätet så jag kan ju få till det någolunda ialla fall Fast visst hade det varit kul med en mer avanserad sort.Men men.... vad är en bal....
  Dina foton är jättefina du är riktigt duktig. Å du den där pajen den ska jag göra imorgon jag blev riktigt sugen . Har hösten kommit till dig ännu. Ser på TV att du har det ganska kallt där uppe nu. Hos mig på dagarna är det iallafall 15-20 grader ännu (om solen är uppe) Fast visst smyger sig mörkret på. Iband tycker jag det känns skönt det känns som man kan gå till vila.Tända ljus och mysa.
  jag har sådabna problem medatt kommentera över mitt googlekont nu får vi se om det fungerar annars får det bli anonymt, fast inte.
  / Agnetha
  http://agnetha52.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Häftig bild :O) Roligt att lära sig olika sätt att ta kort på.
  Ha en bra dag. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 6. Det var fart på bilderna...Jag vet hur svårt det är!! Jag som inte ens kan få en fågel på bild utan att den blir suddig...Tycker du lyckats väldigt bra, och ambulansen gav ju verkligen en bild med fart i, även om du var ute efter skärpan där.
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Inte lätt, men träning ger färdighet...

  SvaraRadera
 8. Fina bilder. Den röda bilen är nog så skarp den kan bli i den hastigheten.

  SvaraRadera
 9. Häftiga bilder. Det där skulle jag också vilja kunna.Jag tror jag får läsa lite om din kurs.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.