onsdag 23 november 2011

Borta!

Det var den snön det... 

 


Dagens blidväder har förvandlat den lilla gnutta snö vi haft sedan i måndags till vattenpölar. Och jag som tyckte det var riktigt fint med det vita täcket, som gjorde mörkret mindre kompakt.

Första advent i faggorna - och julskyltning. då ska det ju vara snö och kallt!  Strosa runt på sta´n, njuta av alla ljus och fina skyltfönster, träffa bekanta, insupa glöggdoft. Inhandla en dörrkrans på torget. Och se alla stjärnögda barn när de träffar tomten. Julstämning...

På tal om glögg... I lördags njöt vi av go´ glögg och pepparkakor här hemma. Brukar ha någon sorts ädelost till pepparkakorna - Kvibille grädd eller ngt sådant. Nu hade jag inhandlat en Gorgonzola/Mascarpone för detta ändamål. Krämig och alldeles lagom "studs".

Så gott!

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset inför advent...
  vi fick en flaska glögg av grannen för att vi varit så snäll...
  eller kanske mest Rantafar som hjälpt vår ensamma granne...
  inte gott att bo ensam å bli gammal..

  Ha en trevlig första avdent trots att snön försvunnit.

  SvaraRadera
 2. En liten gnutta tur så kanske det kommer lite "vitt" lagom till advent! Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 3. Nej säg den lycka som varar för evigt. Nu är det så där lagom snorhalt på vägen närman ska ut och rasta hundarna i mörkret. När det är dagsljus går vi i skogen och det går ju bra, där är sällan halt. Däremot blev stackars lilla Helen, med en mankhöjd på knappa femton centimeter över marken, alldeles blöt av att gå bland ljung och andra snötäckta växter.

  Jag har inhandlat glögg och pepparkakor, men någon god ost blev det inte. Det måste jag ordna före helgen då det verkar som om sönerna med barn kommer hit.

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna att du vinner med din fotobok!
  Du har bilder på er fina hängbro, och det får mig att tänka på vår bro, aktuell även dom TV-serie. Öresundsbron är mycket vacker och likaså Turning Turso som också visats flitigt i nämda serie.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Min älsklingsost gorgonzola - Mascarpone. Så blir det på söndag,
  gott - gott.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. margareta.warenius@gmail.com25 november 2011 kl. 14:59

  En trevlig helg på dej!!!!

  Var finns de mysiga torget, tro?


  Fint foto på rosen!

  margareta

  SvaraRadera
 7. Fina bilder! O min favvoaffär. Köper alla deras värmeljus när jag är där. hahahahaha! Har tänkt ota torget men int ekommit mig för att hitta en bra vinkel. Tänkte ta en sväng på onsdag (i morrn) o kika runt lite. Lång dag i Boden!

  SvaraRadera
 8. tänkt "fota" torget. sheesh. Tangenterna försvinner igen. Eller bokstäverna!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.