tisdag 1 november 2011

GlaskonstJag fastnade för firman Arctic Glas sobert vackra glaskonst under Jokkmokks marknad i februari, då jag köpte ett par glaslyktor av Uta, som är den som är firmans glaskonstnär. Har sett skylten vid infarten till Renvallen då vi passerat Arvidsjaur tidigare, men det har inte passat att stanna till förrän nu i söndags. Det var dessutom öppet, trots att det inte riktigt är turistsäsong. 

Åh så mycket vackert! Glas i alla möjliga varianter med motiv från norr - samer, renar, älgar, ripor, rävar.... Jag som är särskilt svag för fjällrävar måste naturligtvis ha ett glas med en sådan på. Ett med ripa på blev det också. Och några ljuslyktor - sådana kan man inte få för många av!

Fick ett bra tips om värmeljus: Vackraste effekten får man om man köper de som har en genomskinlig form i stället för de mest förekommande aluminiumformarna. När ljuset brunnit ut kan man spara formen och sätta i ljus från de "vanliga" aluminiumvaranterna, som oftast passar.

4 kommentarer:

 1. Jag blev helt förälskad i de små ljuslyktorna!! Å va smart att spara de genomskinliga formarna (party light, eller hur...?)det har jag faktiskt inte tänkt på. Nu ska jag googla lite och se om man möjligen kan beställa via nätet.
  Ha det så gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så vackra.

  Partylites värmeljus är dessutom säkrare än vanliga värmeljus i aluminiumform. De blir inte lika heta så du kan bl a flytta ljuslyktan med tänt ljus. Även risken för att ljusstaken ska explodera minimeras nästan till noll.

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för kommentaren hos mig. Tipset med ljusen var perfekt. Det ska jag testa. Nu ska jag fortsätta läsa lite i din blogg. Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Jag tänder sällan ljus, är nog rädd för att glömma dom, men dina glaslyktor är mycket vackra. Men glasen är nog strået vackrare.

  SvaraRadera