söndag 16 september 2012

Kurra gömma

- har varit den dominerande sysselsättningen denna helg. Åtminstone för det yngre gardet. När pojkarna föreslog att trion skulle leka kurra gömma ljublade lilltösen! Lycka för henne är att få leka med kusinerna - och så älsklingsleken på det....

Tänk att denna gamla lek håller sig så populär ännu! Minns hur leken engagerade halva byns barn när jag var barn. Då lekte vi mest varianten kurra gömma med dunk. Cyklade flera kilometer efter skolans slut för att leka - så länge det var ljust.

Novas tur att räkna - storkusinerna gömmer sig i lådan

Nova funderar, lyssnar..... var kan dom vara???

Jaaa - där är dom ju!!!
Nu ligger årets ranson älgkött i frysen. Här har paketerats köttfärs och skurits grillstekar i eftermiddag. Så skönt att ha allt klart. Mört och fint kött från djur som levt i frihet och mått bra. Kan inte bli bättre.

En som hade förmånen att få smaka på godsakerna var denna celebra gäst, som pojkarna upptäckte i en rabatt. Så trevligt! Det är flera år sedan vi hade besök av igelkottar. Hoppas han/hon stannar kvar i vår trädgård i vinter - och kanske bildar familj till våren så vi får glädjas åt små kottebarn.....

Nyfiken kotte

Det doftar visst gott!
Det vankas godsaker - färskt älgkött. Och så vatten på det.
Båda delarna mycket njutbara som det såg ut.
Helgen har bjudit på ett fantastiskt väder. Sol, blå himmel och riktigt varmt och skönt - åtminstone om man hållit sig i solen. Fortsätter det så här vill jag ha höst lääääänge!! 

12 kommentarer:

 1. Så härliga lekbilder, du verkar ha haft full fart hos dig, kurragömma var ju en favorit när man var liten, söt igelkott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - det var onekligen en helg med fart i. Tänk om man hade hälften av den energi som barnen har, så mycket gjort det skulle bli!

   Radera
 2. Vilken fin helg du haft...både med två- och fyrbenta vänner!! Den sistnämnda kommer säkert tillbaka, det är väl inte var dag det bjöds på älgfärs!! Å kurragömma, tänk, jag tycker det är så skönt att se dagens barn leka!! De har en så stressig tillvaro, så lek måste vara deras sätt att koppla av. Ljuvligt!!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En härlig helg på många sätt! Så kul med besök av både två- och fyrbent.

   Radera
 3. Gamla lekar behövs nog som omväxling ibland. För barnen blir det ju nåt nytt och spännande. Ljuvliga igelkottsbilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leka bör man.... Framförallt utelek är ju så bra för både kropp och själ. Får spunk när jag ser barn sitta framför datorer eller TV-apparater dagarna i ända!

   Radera
 4. Underbart den här ljusa årstiden då barn kan tumla runt, helst ute! Lek betyder så mycket!
  I våran kommun har vi en dagisgrupp som heter " I ur och skur", en läkare som har gett gruppen tillstånd att vistas på hans stora tomt med "varm större friggebod" vid hård väder. Och dessa barn är nästan aldrig förkylda och bygger kojor, leker i skogen, hamrar och spikar. Barnen vill inte ha något annat dagis.
  Personalen är special utbildad för utevistelse med barn.

  Tackar tackar fint älgkött!
  margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ur- och skurgrupper har vi här också. Jag hade äran att hjälpa ett entusiastiskt gäng dagbarnvårdare starta en sådan för många år sedan. Så härligt för både kropp och knopp!!

   Ja det där älgköttet är suveränt! Vi är lyckligt lottade.

   Radera
 5. Åh, vilket härligt inlägg.. Kommer ihåg när man gömde sig under kurragömma-leken,, ibland var det så spännande så man nästan kissade på sig..
  Igelkottar övervintrar varje år under vår altan men det är ändå sällan vi ser dem..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland gömde man sig för bra..... Spännande var det!!

   Tack för tips om Fb-gruppen Mjölk är tjockare än vatten! Vilket härligt initiativ! Hittade bilder från Klövsjö t o m.

   Radera
 6. Tack för gratulationen snälla du.
  Och så kul barnbarnen har haft det i helgen...
  och du har styckat älg och jag har styckat ren...
  gott till vintern...

  Tjingelingen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kusinerna har verkligen kul när dom träffas!
   Fulla av bus och stoj. Och pojkarna är så go´a med lilltjejen- som förresten inte är så liten längre - 3½ år redan. Tänk vad tiden går....

   Härligt ha vinterförrådet av kött i frysen!

   Radera