onsdag 6 februari 2013

Nostalgitripp

Vi skickade nyligen in en hel hög med Video 8 och Super 8 filmer för att få den digitaliserade hos Familjefilm i Strömsund, Jämtland.

Smidigt att skicka och fort gick det så hade vi ett antal dvd-filmer, mest från vårt oförglömliga år i Kashmir, där vi bodde 1988-89 då min äkta hälft var observatör i UNMOGIP.

Det är länge sedan vi hade möjlighet att titta på dessa filmer. Vilken känsla att påminnas om hur vardagen såg ut där borta i länderna i öster. Så olikt det vi lever här i Norden. Trafiken, ljuden, shikaraturer, husbåtsliv, HQ- evenemang, utflykter, skolan m m. Synd att det inte går att fånga dofterna - or not......

kul att ha filmerna lättåtkomliga och bevarade - om än inte för evigt, så för en massa år framåt i alla fall.Fick veta sent igår att jag kommit till finalen i veckans fototriss.
Det gillar jag också!

16 kommentarer:

 1. Jag har också länge funderat på att få överfört gamla filmer så det är lätt att titta på dem. Måste vara kul att jämföra så olika platser att bo på. Ha det bra

  SvaraRadera
 2. Oh, så roligt, det är såna bilder och filmer man måste ta till vara ordentligt! Tänk, har ni bott i Kashmir. Hur var det, hur såg det ut? Har du berättat om det på bloggen? Kanske du inte vill, ibland vill man inte berätta och visa precis allting! Men jag tycker det verkar vara ett oerhört spännande ställe att bo på!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte berättat om vårt år i Kashmir här - ännu. Vi håller på att scanna diabilder en masse också. Vi har minst 1500 sådana. Plus en massa färgkort i papper - som håller på att tappa färgen. Digitalkameran var ju inte uppfunnen då....

   Radera
 3. Morron ! vad kul att kunna sitta och minnas det roliga som varit. Här är det ca 2 dm med snö och -1,2 grader. Ha det bra !

  SvaraRadera
 4. Åh så roligt för er att kolla igenom. På 90-talet förde vi över sådana gamla filmer till videoband. Jag måste kolla med min mamma om själva originalfilmerna är kvar så jag kan skicka in och få dom på dvd. Kanske går det till och med att föra över från videobandet till dvd, ska genast surfa in där och kolla, tack för tipset!
  PS. Jag gillar också nostalgitrippar :)

  SvaraRadera
 5. det var ett bra tips, om man bara kom sig för att skicka dom.
  Ha en bar dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset. Vi har överfört diabilder till datorn. Gör "album" till de som fyller femtio år. Mycket uppskattat.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Ikke dumt å få filmer over på DVD.
  Herlige minner kan tas frem ved behov.
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/02/07/skal-vi-se-2-og-hore/

  SvaraRadera
 8. Gratulerer med finaleplass!
  Virkelig flott å få ordnet filmene slik!Det har vi også prata om å gjøre! Koselig med slike filmminner! -Margit-

  SvaraRadera
 9. Stort grattis, va glad jag blev när jag såg dina bilder i finalen, nu håller jag tummarna för dig!!

  SvaraRadera
 10. Härligt med notalgittrippar, vilket häftigt år ni måste ha haft.

  Dina fototrissbilder är varma, goa och fina.

  Ha en fin helg// Lissen

  SvaraRadera
 11. Finalplats! Grattis!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 12. Tänk vad roligt. Jag hade två gamla super 8 filmer, men tyvärr har de försvunnit i mina flyttar. Jag hoppas ni kommer att njuta av filmerna.

  SvaraRadera
 13. Det er da dejligt at man kan få sine gamle ting digitaliseret idag så man stadig kan se hvad man oplevede i fortiden. Pragtfuldt!!

  Godt billede

  SvaraRadera
 14. Så kul att man kan fixa gamla filmer och bevara minnena.
  SV: Tack för din kommentar!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.