måndag 4 februari 2013

Vilodagen

Söndagar ska ju vara vilodagar - sades det åtminstone förr...
Hos mig är det nog snarast tvärtom - den dag då orken börjar komma tillbaka efter en veckas jobb.

Vaknar tidigt denna söndagsmorgon full av energi. Kör igång en tvätt, städar kylskåp, rensar högar... Får kärt besök av barnbarnen. Spela spel gillar dom - det första som dras igång är Fyra i rad. Många omgångar blir det. Rätt klurigt, men herrarna har ögonen på skaft... Så småningom dags för julklappen - några serier bowling på Strajk Alley. Skoj tycker både vi och pojkarna.

Så blir himlen alldeles molnfri och solen skiner så glatt genom fönstren. Så eländiga de ser ut! Har inte sett dem i dagsljus på bra länge. Tur är väl det kanske. Går ju inte att göra något åt dem just nu. Får vänta till i maj någon gång då de inte tvättvattnet fryser till is. Tar kameran och går en sväng i närmaste omgivningen. Kallt, men så vackert....

Solen står lågt och skuggorna blir lååånga -

och fantasin flödar.....

Framåt marsch

Ni får inte leka på vår gård!!!

Me Tarzan.....


10 kommentarer:

 1. Jag tror inte det är så viktigt att helga söndagen specifikt MEN jag tror att det är viktigt att vi har en vilodag - oavsett religion :) Allt för många har inte det. En vilodag, menar jag. Och det är nog inte bra i längden. Vila behöver ju inte vara att inte göra något :) Vila kan ju vara att göra NÅGOT ANNAT :) Nåja ... ska inte snöa in mer på det ;)
  Men snön ligger vacker i dina bilder! Det är vackert när det ligger så orört!
  Det låter som om de hade en skön söndag ;) Det gillas!

  SvaraRadera
 2. Vilken aktiv söndag du hade, du hann ju med riktigt mycket! Inte minst hann du fotografera ute i det vackra vintervädret. Såå vackert!

  SvaraRadera
 3. Vackra vinterbilder... visst sätter snöfigurerna igång fantasin! Du verkar ha haft en härlig söndag, hoppas du får en lika fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder!
  Jag hade en gammal farmor, djupt religiös men snäll. Hon bodde i mitt hus, på den nedre våningen. Jag, enda barnet blev tidigt itutad att inte springa i trappan så det hördes, eller spela svensktoppen för högt, under högmässan på söndag. Inte från farmor, utan med tanke på henne.

  Efter förmiddagskaffet klockan 12.00-12.30 ung, var det fritt att göra vad man ville.

  SvaraRadera
 5. Man ska helga vilodagen sägs det ju och förr var det väldigt strängt. Jag fick inte ens sitta och sticka på söndagarna även om jag hävdade att jag gjorde det för att det var roligt.

  Sen blev det annat, för som bönder vill det minsann till att man jobbar alla dagar i veckan, söndagarna inkluderade.

  Vilka enormt fina vinterbilder!! Här är all snö borta nu och gräsmattorna lyser gröna med inslag av blommande bellis.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Härliga vinterbilder hos dej, och den sista är riktigt läcker...*skrattar*!! Naturen har också humor...
  Ja söndagen var verkligen vilodag förr, gud nåde om man gjorde mer än nödvändigt!! När jag växte upp hade vi den äldre generationen på övervåningen, inte för att de var speciellt gudfruktiga, men de hade allt koll på att vi en trappa ned inte gjorde mer än nödvändigt!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Underbart och vilka bilder och man hör verkligen hur tallarna talar förmanande till varandra! Och hytter med fingret!
  Söndagar borde vara lugnare än dom är numera, tänk när det verkligen var vilodag, det var skönt för man hade inga val, det var bara att ta det lugnt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga vinterbilder! Fantastiska former naturen visar upp och kul när man kan släppa loss fantasin.

  SvaraRadera
 9. Vila kan betyda att man går ut i skogen och laddar batterierna med kameran runt halsen också. Bara vara en stund för sig själv. Så gör jag ofta :) Snygga bilder med sol och skugga du visar upp!

  SvaraRadera
 10. Åh vad härligt med all snö. Ser verkligen mysigt ut.

  SvaraRadera