tisdag 26 februari 2013

Nu igen......

I natt var det dags igen. Regnet piskade mot fönsterrutorna och vinden tjöt runt knutarna. Yr.no varnade för stora nederbördsmängder och storm. Gott att få befinna sig inomhus i go´värmen.

Något som inte får vara inomhus är vår stora gasolgrill. Den har varit placerad längst inne vid väggen på altanen - i lä så gott det går på sjätte våningen = högst upp i huset. Efter dåliga erfarenheter sedan förra vintern paketerade vi den extra noga efter sista grillningen. Den har spännband och rep kors och tvärs för att vinden inte ska få tag om skyddshuvan.

Tji fick vi. Hörde en duns i nattmörkret och anade vad som hänt. Jodå - när morgonen kom låg grillen omkullvält långt ute på altanen. Den hade gjort ett par dubbla Mollbergare och lagt sig på sidan med brutet ben efter luftfärden.
Tisdagstemat är "sladd". Och vad har nu sladd med vår grill att göra? Jo den har faktiskt en sladd - eller snarare en slang kanske. Nederst i vänstra hörnet på nedre bilden syns den. Det är så finurligt ordnat i vårt hus att gasolen kommer från ett uttag i väggen. Syns på övre bilden inne vid väggen bredvid Thujan i hinken.

22 kommentarer:

 1. Det var inte dåligt, gasoluttag i väggen! Bra mycket bättre än en tub skulle jag tro. Vilken fin utsikt du och gasolgrillen har!

  SvaraRadera
 2. Naturens krafter är starka!
  Ha en fortsatt bra tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 3. Ser ut att ha varit en liten flygtur med tillhörande sladd, smart med gasol i vägguttag har aldrig hör om det förut;-)

  SvaraRadera
 4. Har dere innlagt gass? Slik at dere slipper å kjøpe beholdere.
  Da er det lurt med en slange til uttaket i vegge,
  Ha en fin dag :)
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/02/26/med-sladd/

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig utsikt du har! Jag, på 10 vån, får också städat på balkongen när det blåser lite rejält. Naturens krafter är starka. Så smart med gasoluttag i väggen!

  SvaraRadera
 6. Man vet aldrig i detta avlånga land hur det blir med vädret! Ingen dag är den andre lik!

  margareta

  SvaraRadera
 7. Ja där ser man...sladd som sladd! :O) Finurligt!

  Ha en skön tisdag!

  SvaraRadera
 8. Den grillen sladdade helt klart omkull :) Inför nästa storm får ni förankra den i väggen!

  SvaraRadera
 9. Jag visste inte att det fanns vägguttag kopplade till gasol. Väldigt smart! Det måste ha blåst rejält hos dig. Jag hade nog också hållit mig inomhus. Kram

  SvaraRadera
 10. Aj du! Ibland hjälper det inte att vara noggrann och förutseende. Vädret kan spela en spratt. Men talande bilder blev det och jag lärde mig något nytt om gasol från vägguttag.

  SvaraRadera
 11. Jisses! Vilken kraft som får omkull den där grillen.

  ps, jag ser sladden.....

  SvaraRadera
 12. Vilken utsikt ni har! :) Härligt!
  Men, vilka vindar har ni som leker med en hel gasolgrill? Håller inne! De vindarna kan inte vara att leka med!

  SvaraRadera
 13. Det var en redig balkong ni har! Det är väl ingen annan råd än att ni får förankra den i väggen. Eller glasa in hela altanen. Hoppas att inte grillen tog alltför stor skada.

  SvaraRadera
 14. Den grillen ser ut att vara "rejäl" och ändå kastas den omkull. Ni får kedja fast den på något sätt för tänk om den kastas över räcket nästa gång vindarna drar igång!

  SvaraRadera
 15. Ingen dålig balkong, med "eget" gasoluttag dessutom!! Men vad är det för väder ni har...regn?? Kommer det ned något här så är det i form av snö. Hoppas grillen går att laga förresten...
  Kram kram

  SvaraRadera
 16. JA, det var väl tur att den höll sig innanför räcket i alla fall!Här på vår smala ö kan det också friska i ibland och jag är mest orolig för att växthusen ska lyfta.Det har hänt att det ena har flyttat på sig lite.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 17. Underbar bild du har som header!
  Verkligen en annorlunda tolknng av "sladd" :-). Det är fantastiskt vilka krafter som är i rörelse om vinden kan välta en tung gasolgrill på en altan där den i alla fall har ett visst vindskydd. Tur att inte fönstren tog skada!

  SvaraRadera
 18. Nej men då. Vilken bångstyrig grill. Läste dina ord om omvända vädret i min blogg. Nog är det så. Nu ri8nner tandvattnet när jag tänker på gasolgrillen. Tänk att det inte är långt kvar nu till grillsäsongen. Känns som jag ska kalla en årstid för det. Grillandet får styra istället för årstiderna för de kan man inte lita poå
  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 19. Kanske snart dags att lägga ner väderlekstjänsten. De spår lite hur som helst ibland. Det kanske inte är så lätt det här även om de har fin utrustning idag.

  SvaraRadera
 20. Det var visst ett riktigt blåsväder som drog förbi... naturens krafter är starka och oförutsägbara... tur att den stannade på altanen i alla fall...
  De tomma huset har en ganska stor omsättning på hyresgäster och de flesta får nog efter en eller två vintrar. Huset är dragit och kallt och kallhyran är alldeles för hög.

  SvaraRadera
 21. Idag käner jag mig ledsen och trött och lusten att blogga har försvunnit. Ha det bra !

  SvaraRadera
 22. Vad synd på grillen men benet kanske går att laga..
  Här är det ingen värme direkt. Det blåser en isande vind idag..

  Kram maidi

  SvaraRadera