söndag 6 mars 2016

Blommor

Våren vill inte infinna sig ännu här i norr. Gråruggig helg med småsnöande. Inget jag gjort vågen för precis. Men det finns ju glädjeämnen!
 
Har gjort årets första besök i en av stadens handelsträdgårdar. Långa banor av vackra blommor. Så njutbart! Pelargonerna är en av mina favoriter på fönsterbrädan. Tåliga och blomvilliga. Det var svårt att välja, men en av dem fick följa med hem.

Och så blev det ett besök i hyllorna för fröpåsar förstås. Dags att förodla några av sommarens rabattblommor nu. Försöker hitta sorter som gillas av bin och andra insekter.

9 kommentarer:

 1. Ja nu ser man fram emot att få så frön;-)
  Pelargonerna på sista bilden var i min smak.
  Nej det är inte kul när dom blir sjuka och man
  måste ta en massa prover men det går lite lättare
  om man har en bra veterinär.
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 2. Det är alltid trevlig att besöka handelsträdgården, där om någonstans kan man få lite vårkänslor. Jag kanske skulle tagit en tur och köpa in lite fröer och så lite blommor jag också.

  SvaraRadera
 3. Härlig blomsterprakt! Vi har ingen trädgård längre men på våra två inglasade balkonger har vi alltid pelargoner. Längtar efter våren för här är det urtrist gråväder dag efter dag!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Nu blir man sugen att fylla huset med nya växter!

  SvaraRadera
 5. Pelargoner är så superfina, gillar speciellt de röda. Vågar jag nämna att de blommar för fullt nu ute på vår terrass ;-)
  Kan tro att det känns iallafall som lite vår att besöka en handelsträdgård när det är gråruggig ute, snö och kallt. Men tids nog, nu är det bara knappt två veckor kvar till Vårdagjämning :-)
  Ha en fin vecka !

  SvaraRadera
 6. våren är inte mycket bättre här i södra halvan heller ... snö och regn och så mera snö - inte kul alls.
  Härligt med handelsträdgården vackra blommor ... klart du var tvungen att låta någon av skönheterna följa med hem :)

  SvaraRadera
 7. Jag gillar också Pelargoner, särskilt Mårbackapelargoner. På handelsträdgården i vår närhet är inte Pelargonerna klara förrän längre fram i vår. Jag brukar fråga varje år om de inte är klara för försäljning snart ;)

  SvaraRadera
 8. Även om jag vet att jag inte klarar av att hålla liv i några krukväxter så blir jag som förbytt när det går mot vår. Jag bara måste ha nya blommor, för kanske överlever de denna gången. Jag lever på hoppet. Ha det bra.

  SvaraRadera
 9. De där pelargonerna i rosa vill jag bara ha när jag ser dem. Ljuvliga små saker det där. Nu kan våren inte vara långt borta och jag hoppas verkligen att det blir mindre regn än i somras så vi får njuta lite av sol och värme. Mårbackapqrlargonen är min absoluta favorit och jag skall snart hämta hem mina. Ett utmärkt sätt att möta våren på du har gjort.

  SvaraRadera