onsdag 2 mars 2016

Sköldpaddor

I Khao Lak besökte vi ett center för havssköldpaddor. Här tar man bl a hand om nyfödda och skadade havssköldpaddor. När de  sedan vuxit till sig eller återhämtat sig släpps de ut i det fria. Så intressant att gå runt och studera dessa speciella varelser i olika stadier av livet. 

Phang Nga-provinsen har en årlig sju dagar lång "Turtle Releasing Festival" som äger rum i mars månad. De små sköldpaddorna släpps då ut i havet vid Thai Muang, söder om Khao Lak.Tyvärr var vi inte på plats och fick uppleva detta.


 19 kommentarer:

 1. Toppenbilder! Svårt att inte tycka om sköldpaddor! På Sri Lanka besökte vi ett sköldpaddscenter och det var fascinerande att se dem. Dessvärre var det dåliga ljusförhållanden så jag fick inga bra bilder men nu njuter jag av dina!

  SvaraRadera
 2. Trevliga bilder från er resa. Sköldpaddor är så fina att se på.

  SvaraRadera
 3. Åh vilket bra ställe. Gillar ju inte detta med djur i fångenskap som vi människor betalar en slant för att underhållas av en stund, men det har är ju en helt annan sak. Tummen upp :)

  SvaraRadera
 4. Vilka jättefina bilder du fick på de fantastiska djuren. All heder till de som tar hand om djuren för att sen släppa ut dem i sin rätta miljö.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder på sköldpaddorna. Dec 2004 var vi på Sri Lanka och gick på stranden tillsammans med nattvakten för att passa sköldpaddorna som kom upp för att lägga sina ägg. Vi fick uppleva det fantastiska när en hona kom upp och grävde sin grop för att lägga äggen. Skottades sedan igen så fint och därefter samma väg tillbaka ut i havet. Äggen vaktades och kunde sedan flyttas till säkerhet där dom sedan födde upp och planterade ut dom i havet. Det var magiskt att vara med om.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Skönt att det finns entusiaster som tar hand om hotade djur. Lite trist bara att se dem simma runt i en pool.

  SvaraRadera
 7. Sköldpaddor är några av de mest spännande djurarter, de finns i olika former och storlekar och kan bli väldigt gamla. Tänk vad mycket de skulle kunna berätta...
  Projektet med att rädda sköldpaddor är verkligen hedersvärt och helt nödvändigt, liksom för många andra hotade arter. Det är inte klokt vad människan förstör i naturen.

  SvaraRadera
 8. De är ju så otroligt fina! Såg just liknande bilder igårkväll när vi tittade på "Familjer på äventyr", då de besökte ett sånt ställe.

  SvaraRadera
 9. Spennande bilder.
  Såå mange skilpadder,og så flotte fargar.

  SvaraRadera
 10. Vilka spännande bilder och ett inte mindre spännande och behjärtansvärt projekt. Djur i bur är annars inte min favorit men här tjänar det ju ett syfte.

  SvaraRadera
 11. Detta gjorde mig också väldigt glad! Och jag hade gärna varit med när de släppte ut dem i havet igen! Femte bilden från slutet är ju sköldpaddan helt fantastisk! Vilka vackra färger och mönster!!

  SvaraRadera
 12. Skönt att läsa att det görs insatser för våra vilda djur! De är makalösa dessa urtidsdjur.

  SvaraRadera
 13. Men vilka underbara foton på fantastiska djur! Tänk att få vara med på utsläppet!

  SvaraRadera
 14. Så fina bilder och så bra att man har det här projektet på gång. Dom gånger man sett sköldpaddor på film på tv och förstått att dom är godis för många djur i havet så undrar man hur dom kan finnas kvar alls!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Så fina bilder och så bra att man har det här projektet på gång. Dom gånger man sett sköldpaddor på film på tv och förstått att dom är godis för många djur i havet så undrar man hur dom kan finnas kvar alls!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 16. This is a nice event...the photos are great. The little turtles look very cute :)

  SvaraRadera
 17. Vad intressant! Och jättefina bilder

  SvaraRadera
 18. Älskar sköldpaddor. Hade två stycken när jag var liten, fast de var landsköldpaddor. Å dina bilder är så otroligt läckra:-)

  SvaraRadera
 19. Vad coola och fina bilder.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.